Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 10:39

Η Υπουργός Τουρισμού στηρίζει τα σχέδια κινηματογραφικών υποδομών στη Σύρο

Το θέμα της στήριξης των επενδυτικών σχεδίων του υπουργείου Πολιτισμού για κινηματογραφικές υποδομές στη Σύρο, συζήτησε η υπουργός Έλενα Κουντουρά με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Αμερικανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο Steven Bernstein.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση -στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, και η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου- συζητήθηκαν εκτενώς τα επενδυτικά σχέδια για τη λειτουργία σχολής κινηματογράφου και για τη δημιουργία στούντιο οπτικοακουστικών παραγωγών στη Σύρο. Επιπλέον, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις υπάρχουσες προοπτικές για τουριστική αξιοποίηση και στα οφέλη από την παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού.

Σημείωνεται ότι επρόκειτο για την τρίτη συνάντηση της υπουργού με τους επενδυτές.

Η κ. Κουντουρά σημείωσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τη μεγάλη αυτή επένδυση κινηματογραφικών υποδομών και παραγωγών, που θα αποφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες, στην απασχόληση, την εθνική οικονομία και την διεθνή προβολή της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού μέσα από την παραγωγή ταινιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ