Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 11:46

Tripadvisor: Τα 10 κορυφαία αξιοθέατα της Ευρώπης (Φωτογραφίες)

Tripadvisor: Τα 10 κορυφαία αξιοθέατα της Ευρώπης (Φωτογραφίες)

Το Tripadvisor έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα κορυφαία αξιοθέατα για το 2024, στο πλαίσιο των βραβείων Travellers' Choice Best of the Best.

Η λίστα διαμορφώθηκε με βάση τα σχόλια και τις αξιολογήσεις του κοινού που επισκέφθηκε την πλατφόρμα σε διάστημα 12 μηνών.

Κορυφαίο αξιοθέατο στην Ευρώπη για το 2024 είναι ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι.

Πιο συγκεκριμένα, το πιο διάσημο αξιοθέατο της Πόλης του Φωτός έχει λάβει περίπου 143.000 κριτικές με μέση βαθμολογία 4.5 (λίγο πάνω από 100.000 από αυτές είναι "εξαιρετικές").

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται σύμφωνα με το travelgo το Σπίτι της Άννα Φρανκ στο Άμστερνταμ, ενώ την τριάδα των νικητών συμπληρώνει η Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη.

Η Ακρόπολη είναι το μοναδικό ελληνικό αξιοθέατο που κατάφερε να μπει στο ευρωπαϊκό top 10, καταλαμβάνοντας την 8η θέση. Επίσης, το εμβληματικό μνημείο της χώρας μας κατέλαβε την 13η θέση της αντίστοιχης παγκόσμιας λίστας.

«Ποιος δεν έχει ακουστά την Ακρόπολη; Εξερευνήστε αυτό το αρχαίο ορόσημο και κάντε μια ξενάγηση για να μάθετε την ελληνική μυθολογία. Επιπλέον, εκτός από την ιστορική της σημασία, η Ακρόπολη έχει εκπληκτική θέα σε όλη την Αθήνα, ειδικά το ηλιοβασίλεμα. Φέρτε ένα μπουκάλι κρασί και απολαύστε τον ορίζοντα καθώς λάμπει το σούρουπο», γράφει το Tripadvisor.

Αναλυτικά το ευρωπαϊκό top 10 του Tripadvisor:

1. Πύργος του Άιφελ, Παρίσι

2. Σπίτι της Άννα Φρανκ, Άμστερνταμ

3. Σαγράδα Φαμίλια, Βαρκελώνη

4. Κολοσσαίο, Ρώμη

5. Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι

6. Ντουόμο, Μιλάνο

7. Μουσείο Βάσα, Στοκχόλμη

8. Ακρόπολη, Αθήνα

9. Μουσείο Ορσέ, Παρίσι

10. Αρχαιολογικό Πάρκο Πομπηίας, Πομπηία

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr