Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 08:19

Lonely Planet: Μέρη της Ευρώπης που είναι ιδανικά για διακοπές τον Αύγουστο - Ανάμεσά τους ένα Ελληνικό (pics)

Lonely Planet: Μέρη της Ευρώπης που είναι ιδανικά για διακοπές τον Αύγουστο - Ανάμεσά τους ένα Ελληνικό (pics)
Visit the picturesque Damouchari beach on the east coast of the Pelion Peninsula © Getty Images / iStockphoto

Ο ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet παρουσιάζει έξι μέρη της Ευρώπης που είναι ιδανικά για διακοπές τον Αύγουστο.

«Το καλοκαίρι στην Ευρώπη είναι υπέροχο – αλλά ο Αύγουστος είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι θα μοιραστείτε τη μαγεία με πολλούς τουρίστες», γράφει το Lonely Planet και προτείνει μερικούς προορισμούς για διακοπές μακριά από τα πλήθη στις πολλές μαγικές γωνιές της ηπείρου. Ανάμεσα στις προτάσεις του Lonely Planet βρίσκεται κι ένας ελληνικός προορισμός: το Πήλιο.

Καλοκαιρινός προορισμός που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα νησιά, το Πήλιο είναι παράδεισος για όσους αναζητούν ποιοτικές και ήρεμες διακοπές που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα. «Σίγουρα, μπορείτε να "ψηθείτε" σε πολυσύχναστες παραλίες σε κάποιο ελληνικό νησί. Αλλά τον καυτό Αύγουστο, μπορείτε εναλλακτικά να προτιμήσετε το δροσερό Πήλιο», αναφέρει το Lonely Planet και προσθέτει: «Υπάρχει μια σειρά από παραθαλάσσια θέρετρα, ως επί το πλείστον πιο απομονωμένα και ήρεμα από άλλες περιοχές. Επισκεφθείτε το Χόρτο ή τη Μηλίνα στη δυτική ακτή ή το πιο πολυσύχναστο Χορευτό, τον Άγιο Ιωάννη και τη χαριτωμένη Νταμούχαρη κοντά στην όμορφη παραλία Φακίστρα στην ανατολική ακτή».

Στο μυθικό βουνό των Κενταύρων, τα αρχαία λιθόστρωτα μονοπάτια συνδέουν παραδοσιακά χωριά όπου μπορείτε να θαυμάσετε τοιχογραφίες εκκλησιών, να πιείτε ντόπιο τσίπουρο στη σκιά των επιβλητικών πλατάνων και να απολαύσετε τοπικές σπεσιαλιτέ όπως σπετζοφάι και φασολάδα. Επίσης, το Lonely Planet προτείνει μια καλοκαιρινή βόλτα με τον «Μουτζούρη», το τρενάκι του Πηλίου που κάνει τη διαδρομή Άνω Λεχώνια-Μηλιές.

Η λίστα του Lonely Planet με τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για διακοπές τον Αύγουστο περιλαμβάνει προορισμούς για κάθε τύπο ταξιδιώτη, αναφέρει το travelgo.

Αλβανική Ριβιέρα

Πήλιο, Ελλάδα



Minho, Πορτογαλία



Κεντρική Αυστρία



Παραθαλάσσιο Βέλγιο



Αρχιπέλαγος Στοκχόλμης, Σουηδία

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr