Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 08:36

Conde Nast Traveler: Οι πιο όμορφοι δρόμοι στον κόσμο - Ανάμεσά τους τα σοκάκια της Μυκόνου (pics)

Conde Nast Traveler: Οι πιο όμορφοι δρόμοι στον κόσμο - Ανάμεσά τους τα σοκάκια της Μυκόνου (pics)
Photo: Getty Images/Pawel Kazierczak

Αξιοθέατα δεν είναι μόνο τα μνημεία και τα μουσεία, αλλά και οι δρόμοι και τα δρομάκια που αποτελούν την ψυχή μιας πόλης.

Έτσι, το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler αποφάσισε να φτιάξει μια λίστα με 71 από τους ωραιότερους δρόμους του πλανήτη.

Η λίστα μάς ταξιδεύει από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παρίσι και το Κιότο. Κάποιοι από αυτούς τους δρόμους ξεχωρίζουν για την ιστορία τους, ενώ άλλοι για την αρχιτεκτονική, την αισθητική ή την ατμόσφαιρά τους. Μέσα στις δέκα πρώτες θέσεις της λίστας συναντάμε και το σοκάκια ενός κυκλαδίτικου νησιού!

Στην 8η θέση της λίστας με τους πιο όμορφους δρόμους του κόσμου φιγουράρουν τα γραφικά σοκάκια της Μυκόνου. Βολτάροντας στα αμέτρητα δαιδαλώδη σοκάκια της Χώρας της Μυκόνου, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χαθείς. Κάποια από αυτά οδηγούν σε ολόλευκα σπίτια με μπλε πινελιές, άλλα σε εκκλησάκια και μερικά σε σημεία που προσφέρουν υπέροχη θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκονται οι δρόμοι με τα παραμυθένια αλσατικά σπιτάκια της παλιάς πόλης του Κολμάρ στη Γαλλία. Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες μικρές πόλεις της Ευρώπης, σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από το Στρασβούργο, αναφέρει το travelgo.

Δείτε παρακάτω 10 από τους πιο όμορφους και γραφικούς δρόμους σε όλο τον κόσμο, όπως τους επέλεξε το Conde Nast Traveler:

Δρόμοι Παλιάς Πόλης Κολμάρ, Γαλλία



Brunngasse, Μπριένζ, Ελβετία



Setenil de las Bodegas, Ισπανία



Δρόμοι της Águeda, Πορτογαλία



Washington Street, Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ



Rua do Bom Jesus, Recife, Βραζιλία



Rue de l'Abreuvoir, Παρίσι, Γαλλία



Σοκάκια Μυκόνου, Ελλάδα



Δρόμοι της Πρετόρια, Νότια Αφρική



Rue du Petit Champlain, Quebec City, Καναδάς

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr