Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 09:49

Πάντα Βρέχει: Το μαγικό φαράγγι της Ευρυτανίας (Φωτογραφίες)

Πάντα Βρέχει: Το μαγικό φαράγγι της Ευρυτανίας (Φωτογραφίες)
Shutterstock

Μπορεί τα καλοκαίρια να αναζητάμε αμμουδιές και καταγάλανες θάλασσες για τα μπάνια μας, όμως υπάρχουν πολλές οάσεις δροσιάς και συγκλονιστικά τοπία σε ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας που συνδυάζουν την πανέμορφη φύση με το υδάτινο στοιχείο και προσφέρονται για εναλλακτικές καλοκαιρινές αποδράσεις.

Εάν έχετε πάει στο Καρπενήσι, το πιθανότερο είναι να έχετε ακούσει για το περίφημο «Πάντα Βρέχει». Το φαράγγι αυτό είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Ευρυτανίας και ένα από τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα της Ελλάδας.

Ανάμεσα στα βουνά Καλιακούδα και Πλατανάκι, στο στενότερο σημείο του Κρικελλοπόταμου, βρίσκεται ένα παραμυθένιο μέρος που... «πάντα βρέχει» και οι καταρράκτες δεν σταματούν να κυλούν. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό τοπίο που όμοιό του δεν συναντά εύκολα κανείς. Η πιο ασφαλής εποχή για να διασχίσετε το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι φυσικά το καλοκαίρι (από Ιούνιο έως τέλος Σεπτεμβρίου), με τη βοήθεια έμπειρων οδηγών. Θα περπατήσετε μέσα στο ποτάμι, θα κάνετε μπάνιο στα βουνίσια νερά και θα απολαύσετε τη φύση στα καλύτερά της.

Για να φτάσετε εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια, αλλά το μοναδικό θέαμα θα σας αποζημιώσει. Φτάνοντας στο σημείο όπου βρίσκονται οι περίφημοι καταρράκτες θα εντυπωσιαστείτε από το θαύμα της φύσης. Τα νερά που έρχονται από το όρος Καλιακούδα, πέφτουν από την κορυφή των τοιχωμάτων, δημιουργώντας μια υπέροχη νεροκουρτίνα 80 περίπου μέτρων, σαν ασταμάτητη ψιλή βροχή! Μπροστά τους, μικρές φυσικές πισίνες με δροσερά κρυστάλλινα νερά σε προκαλούν να βουτήξεις και να γίνεις ένα με τη φύση, αναφέρει το travelgo.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής υπάρχουν πολλές εναλλαγές, και ενώ αρχικά μπορεί να περπατάτε πλάι στον ποταμό, υπάρχουν πολλά σημεία που θα χρειαστεί να μπείτε στο νερό μέχρι τη μέση. Θα χρειαστείτε κλειστά παπούτσια ορειβατικού τύπου, καθώς κι ένα αδιάβροχο σακίδιο με ένα δεύτερο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, μαγιό, πετσέτα, αντηλιακό, καπέλο, σνακ και νερό.

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr