Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 09:36

Παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας για καλοκαιρινές εξορμήσεις (Φωτογφραφίες)

Παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας για καλοκαιρινές εξορμήσεις (Φωτογφραφίες)
Shutterstock, Καλαμάτα

Μπορεί τα νησιά να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο το καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν αρκετές πόλεις στην ηπειρωτική Ελλάδα που μπορούν να κάνουν τις διακοπές σας πραγματικά αξέχαστες.

Εδώ, οι βουτιές συνδυάζονται με τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, τα μουσεία, τις γεμάτες ζωντάνια γειτονιές και πλατείες και τα ωραία στέκια για φαγητό και διασκέδαση.

Το travelgo διάλεξε πέντε παραθαλάσσιες πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε το καλοκαίρι για να ανακαλύψετε τις ομορφιές τους.

Καλαμάτα

Με τη θάλασσα να λαμπυρίζει στα πόδια της και τον Ταΰγετο να υψώνεται επιβλητικός από πάνω της, η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Παραδοσιακή αλλά και κοσμοπολίτισσα, διάσημη για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και με ανανεωμένο ταξιδιωτικό προφίλ τα τελευταία χρόνια, η Καλαμάτα έχει κάτι για όλους: μια υπέροχη παραλιακή ζώνη, καλοδιατηρημένα νεοκλασικά, πλατείες και πεζόδρομους που σφύζουν από ζωή, ποδηλατόδρομους, σημαντικά μουσεία, πολυτελή ξενοδοχεία, πλούσια αγορά, εξαιρετικές γεύσεις και αρκετή νυχτερινή ζωή. Όλα αυτά μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα.

Βόλος

Χτισμένη στο μυχό του Παγασητικού κόλπου, στη σκιά του βουνού των Κενταύρων, η πρωτεύουσα της Μαγνησίας είναι γεμάτη επιλογές για όλες τις διαθέσεις και για κάθε εποχή του χρόνου. Πόλη εμπορική, φιλόξενη και πολύ ζωντανή, με βιομηχανικό παρελθόν και σπουδαίο λιμάνι, o Βόλος έχει τον «μυστικό» συνδυασμό που γοητεύει κάθε επισκέπτη. Αν ανήκετε σε εκείνους που δεν μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, τότε ο Βόλος είναι ο προορισμός σας.

Ναύπλιο

Διαχρονικής αξίας επιλογή για Σαββατοκύριακο ή ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή, το Ναύπλιο αποτελεί μία από τις ωραιότερες και πιο ρομαντικές πόλεις της Ελλάδας, συνδυάζοντας την ομορφιά της θάλασσας με τα μονοπάτια πολιτισμού και ιστορίας που διαθέτει σχεδόν σε κάθε του γωνιά. Σε απόσταση μόλις 138 χλμ. (ούτε δύο ώρες) από την Αθήνα, αυτή η πόλη θα σας χαλαρώσει, θα σας ταξιδέψει στο χρόνο και θα σας κάνει να επιστρέψετε πολλές φορές.

Ναύπακτος

Χτισμένη ανάμεσα στο Αντίρριο και τις εκβολές του ποταμού Μόρνου, στην είσοδο του Κορινθιακού Κόλπου, η Ναύπακτος, η γραφική παραθαλάσσια πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, στέκει με το ένα πόδι στο βουνό και με το άλλο στη θάλασσα, διατηρώντας αναλλοίωτο το παραδοσιακό χρώμα της. Έχει το ενετικό λιμάνι και το καλοδιατηρημένο κάστρο της, που θα σας ταξιδέψουν στο χρόνο, έχει τις παραλίες της για το καλοκαίρι, έχει και την ορεινή Ναυπακτία με τα παραδοσιακά χωριά της για τους λάτρεις του βουνού.

Καβάλα



Χτισμένη αμφιθεατρικά δίπλα στη θάλασσα η Καβάλα είναι μια πόλη για διακοπές όλο το χρόνο. Μια πόλη που έχει αμέτρητες ιστορίες να σας διηγηθεί. Μια υπέροχη Παλιά Πόλη, κτήρια με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, παραθαλάσσιες βόλτες, γευστικές απολαύσεις, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά και βουνά. Η «Γαλάζια Πόλη» της Μακεδονίας κρύβει αμέτρητους θησαυρούς και, χωρίς αμφιβολία, ξέρει πώς να μαγεύει τους επισκέπτες της.

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr