Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 09:33

Βυτίνα: Ο απόλυτος προορισμός για ζευγάρια (Φωτογραφίες)

Βυτίνα: Ο απόλυτος προορισμός για ζευγάρια (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: giota.sam

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα, γραφικά και δημοφιλή χωριά στην Ορεινή Αρκαδία. Η Βυτίνα αποτελεί σταθερά έναν δημοφιλή χειμερινό προορισμό για όσους αποζητούν ηρεμία, θαλπωρή και χαλαρές στιγμές στην απόδρασή τους από το κλεινόν άστυ.

Η Βυτίνα είναι ένα γραφικό, πέτρινο χωριό, που κρατά τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Παραδομένη στην πλούσια φύση του Μαινάλου, το ταξίδι εκεί αποτελεί μία αναζωογονητική απόδραση στην αρκαδική φύση για ένα χαλαρωτικό διήμερο αλλά και για περισσότερες ημέρες, μιας και προσφέρει πολλαπλές επιλογές.

Ωστόσο, το κουκλίστικο αυτό κεφαλοχώρι, που εκτείνεται σε υψόμετρο 1.033 μέτρων, είναι και από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ζευγάρια. Και μόνο ότι εκεί θα βρείτε και θα περπατήσετε στον περίφημο «δρόμο της αγάπης», αρκεί για να ξυπνήσει η ρομαντική πλευρά του εαυτού σας. Πρόκειται, άλλωστε, για τον πιο ρομαντικό δρόμο της χώρας, και όχι δεν είναι υπερβολή. Ο δρόμος της αγάπης, λοιπόν, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από ένα μονοπάτι καλυμμένο με αμέτρητα πλατάνια και σφενδάμους, στο δυτικό τμήμα του χωριού.

Ένα παραμυθένιο σκηνικό που τον κάνει να μοιάζει λες και ξεπήδησε από κάποιον υπέροχο πίνακα ζωγραφικής, αναφέρει το newsbeast.

Το όνομά του οφείλεται κατά κάποιον τρόπο στη χρήση του κατά τα παλαιότερα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτόν έδιναν ραντεβού τα ερωτευμένα ζευγάρια του χωριού αλλά και των γειτονικών περιοχών, προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα, ανταλλάζοντας μόνο βλέμματα και κουβέντες, ακολουθώντας πιστά τα ήθη της τότε εποχής.

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr