Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 09:28

Σαρακήνικο: Το... απόκοσμο τοπίο της Μήλου (Φωτογραφίες)

Σαρακήνικο: Το... απόκοσμο τοπίο της Μήλου (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: aperanto__galazio

Το Σαρακήνικο στη Μήλο, αδιαμφισβήτητα, είναι από τα πιο απόκοσμα τοπία που θα αντικρίσει κανείς, όχι μόνο στο νησί όπου ανακαλύφθηκε η Αφροδίτη της Μήλου, αλλά σε όλες τις Κυκλάδες.

Σημείο αναφοράς για τη Μήλο, πρόκειται για έναν τόπο που σου ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία, με τη συγκλονιστική αύρα του. Το πάλλευκο τοπίο που απλώνεται μπροστά σου μεταφέρει σε μέρη εξωγήινα, προσφέροντας στους επισκέπτες εικόνες που μένουν για ανεξίτηλες στη μνήμη.

Η περιοχή λέγεται ότι οφείλει την ονομασία της στους Σαρακήνους πειρατές που την χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο, με τη θέα από εδώ να φτάνει μέχρι την Κίμωλο και τη Σίφνο. Η διάσημη παραλία, εικόνες τις οποίες ταξιδεύουν πέρα από τα ελληνικά σύνορα, βρίσκεται το βόρειο τμήμα του νησιού, σε απόσταση 10′ με το αυτοκίνητο από τον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου.

Φτάνοντας κανείς στο Σαρακήνικο τα ηφαιστειογενή βράχια λευκού χρώματος και οι ιδιόμορφοι σχηματισμοί τους προκαλούν δέος, τα οποία συνδυαστικά με το μπλε χρώμα του Αιγαίου δημιουργούν τον απόλυτο χρωματικό καμβά του ελληνικού καλοκαιριού. Οι λευκοί βράχοι στην παραλία σμιλεύτηκαν από τον αέρα και την αλμύρα της θάλασσας με το πέρασμα των χρόνων, με την επαναλαμβανόμενη εναπόθεση στρώσεων υλικού.

Στα, επίσης, χαρακτηριστικά της σημεία και οι διάφορες σπηλιές που δημιουργούνται από την διείσδυση των βράχων μέσα στα νερά του Αιγαίου. Οι λάτρεις της αμμουδιάς σε αυτό το απόκοσμο σκηνικό θα βρουν μία μικροσκοπική ακτή με αμμουδιά, ενώ στην πλειοψηφία του το μέρος «κατακλύζεται» από τα πανέμορφα βράχια, μέσα στα οποία έχουν βρεθεί ακόμη και απολιθώματα, αναφέρει το newsbeast.

Για εκείνους που η παρατήρηση του βυθού αποτελεί συνώνυμο των καλοκαιρινών διακοπών τους, το Σαρακήνικο αποτελεί ιδανικό σημείο και αξίζει να έχετε μαζί σας εξοπλισμό για να τον εξερευνήσετε. Εκτός από το κολύμπι, μοναδική εμπειρία αποτελούν και τα βράδια στο Σαρακήνικο, και ιδίως εκείνα με πανσέληνο, με το φως το φεγγαριού να αντανακλάται στο ολόλευκο βραχώδες τοπίο, δημιουργώντας εικόνες συγκλονιστικές.

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr