Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 09:28

Κέρκυρα: Οι καλύτερες παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε (Φωτογραφίες)

Κέρκυρα: Οι καλύτερες παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε (Φωτογραφίες)
Shutterstock

Η Κέρκυρα είναι ένας προορισμός που έχει όλο το «πακέτο» και οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει κανείς από τις διακοπές του.

Δεν είναι τυχαίο που το νησί έχει φανατικούς θαυμαστές από κάθε γωνιά του κόσμου. Πολλά τα πρόσωπα της Κέρκυρας, πολλές οι επιλογές για τον ταξιδιώτη, αμέτρητες και οι παραλίες.

Κοσμικές ή απομονωμένες παραλίες, απέραντες αμμουδιές, αμμόλοφοι αλλά και κατάφυτοι όρμοι με βότσαλο, προσφέρουν σύμφωνα με το travelgo συναρπαστικές αντιθέσεις και ικανοποιούν κάθε γούστο.

Παλαιοκαστρίτσα

Δεν γίνεται να πάτε στην Κέρκυρα και να μην κάνετε μια βουτιά στην Παλαιοκαστρίτσα, η οποία βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, 25 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Οι παραλίες της Παλαιοκαστρίτσας έχουν άμμο και βότσαλο, πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά (αλλά αρκετά κρύα ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες) και φόντο το εντυπωσιακό, καταπράσινο τοπίο της περιοχής. Αρχικά θα συναντήσετε την οργανωμένη παραλία της Αγίας Τριάδας. Στο τέρμα της Παλαιοκαστρίτσας, κάτω από το ιστορικό μοναστήρι (αξίζει να το επισκεφθείτε), βρίσκεται η πιο διάσημη παραλία της περιοχής, αυτή του Αγίου Σπυρίδωνα. Υπάρχουν και μικρότεροι όρμοι για κολύμπι, όπως η Αλύπα, ο Άγιος Πέτρος, το Αμπελάκι και τα Πλατάκια. Λίγο μετά την είσοδο του χωριού, βρίσκεται ο μαγευτικός κολπίσκος Λα Γκρότα με το ομώνυμο μπαρ (La Grotta). Σας προτείνουμε να νοικιάσετε βάρκα για να εξερευνήσετε υπέροχες κοντινές παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα (όπως την παραλία Χωμοί ή Paradise).

Άγιος Γεώργιος Πάγων

Ο Άγιος Γεώργιος Πάγων είναι μια μεγάλη παραλία στα βορειοδυτικά, στον ομώνυμο όρμο. Το τοπίο είναι πανέμορφο και τα νερά πεντακάθαρα και δροσερά. Η παραλία είναι οργανωμένη και υπάρχει πολύς χώρος αν θέλετε αποφύγετε την πολυκοσμία. Είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους ντόπιους αλλά στους μόνιμους επισκέπτες του νησιού. Ο απογευματινός μαΐστρος την κάνει ιδανική και για τους λάτρεις του windsurfing.

Πόρτο Τιμόνι

Το Πόρτο Τιμόνι βρίσκεται κάτω από το χωριό Αφιώνας, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας. Αν και δεν είναι πλέον μυστικό, η παραλία παραμένει σχετικά ανεξερεύνητη, καθώς δεν προσβάσιμη με αυτοκίνητο. Στην ουσία πρόκειται για δύο διαφορετικές παραλίες που χωρίζονται από μια στενή λωρίδα γης. Η μικρότερη ονομάζεται Λιμνί και η μεγαλύτερη Πόρτο Τιμόνι. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και οι παραλίες καλύπτονται από ψιλό, λευκό βοτσαλάκι. Για να φτάσετε εκεί, θα χρειαστεί να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στον Αφιώνα και να περπατήσετε για 20-25 λεπτά σε ένα μονοπάτι μέσα στο πράσινο και με υπέροχη θέα. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, επομένως φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

Σιδάρι - Canal d’ Amour

Στις βόρειες ακτές της Κέρκυρας, κοντά στο τουριστικό θέρετρο Σιδάρι, το πολυφωτογραφημένο Κανάλι της Αγάπης - ή αλλιώς Canal d’ Amour - είναι ένα αριστούργημα της φύσης που αξίζει να δείτε (είτε είστε ερωτευμένοι είτε όχι). Χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη το επισκέπτονται κάθε χρόνο για να κολυμπήσουν εκεί και να χαζέψουν από κοντά το μοναδικό τοπίο με τα γλυπτά βράχια. Τα λευκά σμιλεμένα αργιλώδη βράχια δημιουργούν ένα εντυπωσιακό κανάλι. Ο μύθος θέλει όσα ζευγάρια κολυμπήσουν σε αυτό το κανάλι να μείνουν για πάντα ερωτευμένα ή όσοι καταφέρουν και κολυμπήσουν μέχρι την τελευταία άκρη του να βρουν τον έρωτα της ζωής τους.

Γλυφάδα

Κατάφυτοι λόφοι υψώνονται πάνω από τη χρυσαφένια, μεγάλη αμμουδιά της Γλυφάδας που βρίσκεται στο δυτικό κομμάτι του νησιού, περίπου 15 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Η παραλία είναι σούπερ οργανωμένη και από τις πιο δημοφιλείς και κοσμικές του νησιού. Μαζεύει από νεαρόκοσμο μέχρι οικογένειες που την προτιμούν για τα ρηχά νερά της. Εδώ θα βρείτε εστιατόρια, beach bar αλλά και πολλά θαλάσσια σπορ.

Μυρτιώτισσα

Μια top επιλογή για τους λάτρεις του γυμνισμού. Η Μυρτιώτισσα βρίσκεται κοντά στη Γλυφάδα, αλλά είναι τελείως διαφορετική. Διάσπαρτοι βράχοι, λευκή άμμος και κρυστάλλινα βαθιά νερά συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή την παραλία, που είναι εδώ και δεκαετίες η αγαπημένη των γυμνιστών στο νησί. Λίγο βορειότερα, βρίσκεται η μονή της Παναγίας της Μυρτιώτισσας, από την οποία πήρε και το όνομά της η παραλία. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. Αφήστε το αυτοκίνητο πριν τη μεγάλη κατηφόρα και περπατήστε μέχρι την παραλία. Δυστυχώς, η θάλασσα έχει περιορίσει την παραλία τα τελευταία χρόνια, αλλά αξίζει να πάτε έστω και μια φορά για την εμπειρία. Το τοπίο είναι μαγευτικό.

Μπαρμπάτι

Από τις αγαπημένες παραλίες των Κερκυραίων, το Μπαρμπάτι είναι ιδανικό για όσους προτιμούν τα βότσαλα από την άμμο και την ήρεμη θάλασσα από τα μεγάλα κύματα. Μεγάλη, στρωμένη με λευκά βότσαλα, διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες και αρκετά εστιατόρια και beach bars για all day χαλάρωση.

Αϊ-Γόρδης

Απέραντη και πολυσύχναστη παραλία, περίπου 20 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Οι βραχώδεις σχηματισμοί, η ψιλή ξανθή άμμος, τα καθαρά νερά και η οργάνωση της παραλίας την καθιστούν ιδανική για οικογένειες. Στα νότια τελειώνει σε ένα ψηλό βράχο που ονομάζεται Ορθολίθι. Στον Αϊ-Γόρδη θα βρείτε beach bar, εστιατόρια και κέντρο καταδύσεων.

Χαλικούνας

Ο Χαλικούνας είναι μία από τις πιο εξωτικές παραλίες που θα συναντήσετε στην Κέρκυρα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της. Αμμόλοφοι ξεκινάνε από τη λίμνη των Κορισσίων, που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, και καταλήγουν σε μια απέραντη, χρυσαφένια αμμουδιά. Windsurfers και kitesurfers λατρεύουν αυτή τη γωνιά της Κέρκυρας για τον άνεμο και τα κύματά της.

Αρκουδίλας

Μια επιλογή για όσους ψάχνουν κάτι μακριά από τα πλήθη. Εάν βρεθείτε στον Κάβο και σας αρέσουν οι βόλτες στη φύση, αξίζει να οδηγήσετε μέχρι το λόφο του Αρκουδίλα. Ένα πυκνό δάσος από κυπαρίσσια, πεύκα, σχίνους και κουμαριές, που καταλήγει σε έναν απότομο γκρεμό πάνω από τη θάλασσα, είναι η ανταμοιβή που προσφέρει το νοτιότερο άκρο του νησιού στους εξερευνητές. Εκεί είναι χτισμένο το μοναστήρι της Παναγίας του 1700, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκεται μια ερημική παραλία με κρυστάλλινα νερά.

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr