Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 09:49

Καταρράκτες Σκρα: Η «γαλάζια λίμνη» στο Κιλκίς (Φωτογραφίες)

Καταρράκτες Σκρα:  Η «γαλάζια λίμνη» στο Κιλκίς (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: alex_baba

Με ένα μαγικό σκηνικό, στην κυριολεξία, έρχονται αντιμέτωποι οι επισκέπτες των καταρρακτών Σκρα, στο Κιλκίς.

Το μέρος που είναι γνωστό και ως η «γαλάζια λίμνη» της Βόρειας Ελλάδας, μόνο ονειρικό μπορεί να χαρακτηριστεί με τα τρεχούμενα νερά και την υπέροχη και καταπράσινη φύση, να συνθέτουν έναν από τους πιο όμορφους «πίνακες» της φύσης.

Η μυστική «γαλάζια λίμνη» της Βόρειας Ελλάδας, θα έλεγε κανείς, είναι ένα ονειρικό τοπίο βγαλμένο λες από παραμύθι, έξω από το ιστορικό χωριό Σκρα -γνωστό για μία από τις σημαντικότερες μάχες του Μακεδονικού Μετώπου κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Μάιο του 1918.

Μέσα στο πυκνό δάσος, στον δρόμο που συνδέει το Σκρα με τον Αρχάγγελο, «κρυμμένοι» σε μια από τις πιο μαγευτικές γωνιές του Πάικου, οι καταρράκτες εντυπωσιάζουν με την εκπληκτική ομορφιά τους και το συναρπαστικό θέαμά τους.

Ο ταξιδιώτης ακολουθώντας το ρέμα του Κοτζά-Ντερέ έχει την ευκαιρία να απολαύσει την πλούσια φύση που απλώνεται γύρω του καθώς βαδίζει κάτω από πλατάνια και φουντουκιές.

Το νερό πέφτει με ορμή σχηματίζοντας καταρράκτες διαφόρων μεγεθών ενώ η βουή του εξαφανίζει κάθε άλλο ήχο, αναφέρει το newsbeast.

Με την φύση να έχει κάνει στην κυριολεξία το θαύμα της, ο επισκέπτης δεν χορταίνει να απολαμβάνει την πραγματική όαση που απλώνεται μπροστά του. Τα δεκάδες ρυάκια του όρους Πάικου καταλήγουν στους καταρράκτες του Σκρα κι από εκεί, τα κρυστάλλινα νερά πέφτουν στο σημείο δημιουργώντας την πανέμορφη αυτή λίμνη.

Το σκηνικό μόνο δέος προκαλεί στον επισκέπτη, που στέκεται να απορεί αν πρόκειται για μαγική εικόνα ή όχι, ενώ οι πιο ρομαντικοί και αυτοί που τους αρέσουν τα παραμύθια, ψάχνουν να βρουν τις νεράιδες που μπορεί να είναι κρυμμένες εκεί.

   ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline