Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 09:55

Ποτάμι: Μια από τις πιο ονειρικές ακτές της Σάμου (Φωτογραφίες)

Ποτάμι: Μια από τις πιο ονειρικές ακτές της Σάμου (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: kamil85_

Μία από τις πιο γνωστές και, ταυτόχρονα, ονειρικές παραλίες της Σάμου ακούει στο όνομα Ποτάμι και προσελκύει τους επισκέπτες του νησιού με την υπέροχη τιρκουάζ υδάτινη αγκαλιά της.

Με νερά που μοιάζουν στην κυριολεξία σαν ψεύτικα, δημιουργείται η εντύπωση ότι κανείς απολαμβάνει τις βουτιές του σε κάποια φυσική πισίνα. Με το κατάφυτο τοπίο ολόγυρά της -από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία στο νησί της «ζούγκλας» όπως είναι αλλιώς γνωστή η Σάμος- εδώ ο λουόμενος βιώνει μια μοναδική εμπειρία ζωής.

Το Ποτάμι, λοιπόν, αν και συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς ακρογιαλιές του νησιού, δεν έχει χάσει τίποτα από την αυθεντικότητα και την αγνότητα του τοπίου ολόγυρά του. Βρίσκεται κοντά στο Καρλόβασι, και η άμεση πρόσβαση σε αυτό το καθιστά μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τους επισκέπτες του νησιού.

Τα πολύ καθάρα και διαυγή νερά, σε σημείο που αναρωτιέσαι αν όντως είναι αληθινά, σε συνδυασμό με το μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο ολόγυρά της, καθιστούν την ακρογιαλιά μία από τις ομορφότερες όχι μόνο της Σάμου, αλλά και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου γενικότερα, αναφέρει το newsbeast.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της το γεγονός ότι πάνω από την παραλία υπάρχει ένα μεγάλο φαράγγι, το οποίο σε απόσταση 1 χλμ. με τα πόδια φέρνει τον επισκέπτη στην «αγκαλιά» πολυάριθμων καταρρακτών (πολλοί κάνουν μπάνιο σε αυτούς), σε ένα ξεχασμένο Γενοβέζικο Κάστρο που δεσπόζει στο φαράγγι και στο απόλυτο πράσινο και την ανακουφιστική δροσιά της φύσης, που τόσο αναζητάνε όλοι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Στα δυνατά χαρτιά της παραλίας και η θέα στο εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα, μία από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές εικόνες που θα αντικρίσει κανείς στο νησί, με τις ζεστές αποχρώσεις του ήλιου να βάφουν τον ορίζοντα ακριβώς μπροστά με τα υπέροχα χρώματά τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το Ποτάμι μπορεί να προσεγγίσει κανείς εύκολα και τις παραλίες Μικρό και Μεγάλο Σεϊτάνι, ακρογιαλιές σχεδόν συνώνυμες με το νησί της Σάμου.

  ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr