Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 09:07

Περιήγηση στο νησιωτικό... σμήνος των Κορσεών νήσων (Φωτογραφίες)

Περιήγηση στο νησιωτικό... σμήνος των Κορσεών νήσων (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: elettra_d643

Ανάμεσα σε Ικαρία, Σάμο και Πάτμο βρίσκεται μια συστάδα ελληνικών νησιών και νησίδων, όπου η γοητεία της απλότητας τους θα μας μαγέψει.

Μια χούφτα απλών ανθρώπων θα μας δώσει μαθήματα αυθεντικής γνήσιας ζωής, σε μικρούς προορισμούς που αξίζει να ανακαλύψετε.

Τα πεντακάθαρα νερά, το άφθονο ψάρι και τα υπέροχα δειλινά, θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας για πάντα.

Ας τα γνωρίσουμε...

Φούρνοι

Οι Φούρνοι ή Φούρνοι Κορσέων ειναι μία συστάδα νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο, ανάμεσα στην Ικαρία και τη Σάμο. Γνωστοί για την άγρια ομορφιά τους, οι Φούρνοι προσφέρονται για ήρεμες διακοπές και στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ελευθερίας.

Χρυσομηλιά

Σε έναν από τους πιο όμορφους και γραφικούς οικισμούς των Φούρνων, τη Χρυσομηλιά, μία ήσυχη, απάνεμη παραλία καλυμμένη με απαλή άμμο περιμένει όλους όσους λαχταρούν να βουτήξουν σε έναν γαλήνιο κόλπο με ρηχά, πεντακάθαρα νερά, εφόσον έχει τη διάθεση να οδηγήσουν περίπου μισή ώρα σε χωματόδρομο. Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε εδώ με καραβάκι που αναχωρεί από τη Χώρα των Φούρνων.

Θυμαινάκι Φούρνων

Το Θυμαινάκι είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας η οποία βρίσκεται πολύ κοντά και βόρεια της Θύμαινας. Η έκτασή της είναι 0,412 τ.χλμ.. Από το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο NATURA 2000 έχει κηρυχθεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας για τα είδη: Calonectris diomedea, Falco eleonorae, Falco naumanni, Larus audouinii και Puffinus yelkouan.

Κισηριά

Η Κισηριά ή Κεσίρια ή Διαπόρι είναι νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας η οποία βρίσκεται ανάμεσα στους Φούρνους και τη Θύμαινα. Η έκτασή της είναι 0,662 τ.χλμ και το ψηλότερο σημείο της 12 μέτρα.

Άγιος Μηνάς

Ο Άγιος Μηνάς ανήκει στο σύμπλεγμα των Φούρνων και βρίσκεται ανάμεσα στην Ικαρία και τη Σάμο. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή στο νησί μένουν μόνο 3 κάτοικοι. Στο νησί του Αγίου Μηνά υπάρχουν πολλά προστατευόμενα είδη πουλιών και φυτών και για αυτό έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura.

Μακρονήσι Φούρνων

Το Μακρονήσι (ή Μακρύ) είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας η οποία βρίσκεται νότια των Φούρνων.

Στο σύμπλεγμα αυτό συμπεριλαμβάνομαι και μικρές ακόμα νησίδες, τις οποίες μπορείτε να δείτε από κοντά με το δικό σας σκάφος ή γιοτ.

Αυτές είναι ο Ανθρωποφάς, ο Μικρός Ανθρωποφάς, ο Κάμπος, το Πρασονήσι, οι Λεμονόπετρες και τα Κατεργάκια.

  ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr