Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 11:00

Λίμνη Ορεστιάδα: Μια ρομαντική και ταυτόχρονα μελαγχολική υδάτινη αγκαλιά (Φωτογραφίες)

Λίμνη Ορεστιάδα: Μια ρομαντική και ταυτόχρονα μελαγχολική υδάτινη αγκαλιά (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: aesthetravel

Όποιος έχει επισκεφτεί την Καστοριά δεν γίνεται να μην έχει μαγευτεί από την αστείρευτη γοητεία που ασκεί στους επισκέπτες της πόλης η απαράμιλλου κάλους λίμνη Ορεστιάδα.

Η πρωταγωνίστρια, για τους περισσότερους, της όμορφης πόλης της Μακεδονίας με τις νωχελικές εικόνες και το γλαφυρό τοπίο που απλώνεται μπροστά τους, αποτελεί στην κυριολεξία χάρμα οφθαλμών, ενώ πρόκειται, αδιαμφισβήτητα, και για την πιο γοητευτική ατραξιόν της Καστοριάς.

Σε απόσταση 190 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη (2 ώρες περίπου με το αυτοκίνητο) συναντά κανείς την πλανεύτρα πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία ξέρει πώς να μαγεύει τους επισκέπτες της.

Με τη φημισμένη λίμνη της, γνωστή και ως Ορεστιάδα, να είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, μόνο ωραίες εικόνες έχει να αντικρίσει κανείς στην Καστοριά. Το «στολίδι» της πόλης, λοιπόν, στην ουσία είναι ένας υδάτινος τόπος φυσικής ομορφιάς σε μια φυσική λεκάνη που «αγκαλιάζεται» από βουνά. Πρόκειται για την ενδέκατη σε μέγεθος λίμνη της χώρας, η οποία συναντάται σε υψόμετρο 630 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η λίμνη Ορεστιάδα τροφοδοτείται από πολλές υπολίμνιες πηγές, ενώ στο νότιο τμήμα μια διώρυγα συνδέει τη λίμνη με τον ποταμό Αλιάκμονα στον οποίον παροχετεύεται η περίσσεια των νερών της.

Πρόκειται όπως αναφέρει το newsbeast για μια ιδιαίτερα πλούσια λίμνη σε αλιεύματα, ενώ στην περιοχή συναντώνται περισσότερα από 200 είδη πουλιών. Τα νερά της λίμνης περιβρέχουν την πόλη της Καστοριάς και φυσικά αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της, χαρίζοντας μαγευτικές εικόνες στον επισκέπτη. Ένας καθρέφτης που απλώνεται στην πόλη και δημιουργεί μυστηριακά σκηνικά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο γύρος της λίμνης με τα πόδια, με τις πυκνές οξιές και τα θεόρατα πλατάνια να δημιουργούν ένα άκρως απόκοσμο σκηνικό, στις εμπειρίες που σίγουρα αξίζει να ζήσει ο επισκέπτης της πόλης. Πελεκάνοι και πάπιες «παίζουν» με τα νερά της λίμνης, την ώρα που οι ψαράδες κωπηλατούν όρθιοι τις βάρκες τους.

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr