Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 09:07

Ερμούπολη: Η πόλη κόσμημα στη Σύρο (Φωτογραφίες)

Ερμούπολη: Η πόλη κόσμημα στη Σύρο (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: mricestorm

Από τα πιο όμορφα και αρχοντικά νησιά των Κυκλάδων, η Σύρος γνωρίζει πολύ καλά πώς να σαγηνεύει τους επισκέπτες της.

Γοητευτική, μαγική και με μια άκρως αριστοκρατική ατμόσφαιρα, αποτελεί αγαπημένο προορισμό ακόμη και για μια διήμερη εξόρμηση του Σαββατοκύριακου. Σημείο αναφοράς του νησιού, η πρωτεύουσά του και πρωτεύουσα των Κυκλάδων, Ερμούπολη, μια πόλη κόσμημα για το νησί που στην κυριολεξία μοιάζει με υπαίθριο μουσείο.

Ερμούπολη- Η πόλη κόσμημα στη Σύρο που μοιάζει με πραγματικό, υπαίθριο μουσείο

Τα σοκάκια της πρωτεύουσας της Σύρου και των Κυκλάδων γοητεύουν τους πάντες με την γραφικότητα, την αρχοντιά και την ομορφιά που τα διακρίνει, καλώντας τους επισκέπτες του νησιού να βυθιστούν με κάθε τους βήμα όλο και πιο βαθιά εκεί που χτυπάει η καρδιά του νησιού, στην Ερμούπολη.

Με το που φτάνει κανείς στο λιμάνι της Σύρου αντικρίζει τον κεντρικό δρόμο, την Ελευθερίου Βενιζέλου, κατά μήκος της οποίας βρίσκονται κάποια από τα πιο όμορφα και διάσημα αξιοθέατα της πόλης.

Εντυπωσιακότερο όλων τον περίφημο Δημαρχείο στην Πλατεία Μιαούλη, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Ερνέστο Τσίλερ στα τέλη του 19ου αιώνα. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά δημαρχεία της Ελλάδας και φέρει ιονικά στοιχεία, καθώς και επιρροές από την Τοσκάνη.

Ακόμη ένα σημείο αναφοράς για την πόλη της Ερμούπολης το ιστορικό και επιβλητικό Θέατρο Απόλλων, όπως αναφέρει το newsbeast.

Το έργο του Ιταλού αρχιτέκτονα Πιέτρο Σιαμπό δημιουργήθηκε το 1864 και είναι εμπνευσμένο από τέσσερα εντυπωσιακά ιταλικά κτίρια, ανάμεσα στα οποία και η περίφημη Σκάλα του Μιλάνου.

Στα όσα κτίρια, ακόμη, αξίζουν το ενδιαφέρον του κοινού το Πολιτιστικό Κέντρο, η Δημοτική Πινακοθήκη, τα Ιστορικά Αρχεία, καθώς και το πρώτο Γυμνάσιο της Ελλάδας.

Σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα του νησιού, αποτελεί, ωστόσο και η αριστοκρατική συνοικία Βαπόρια, για πολλούς η πιο όμορφη εικόνα του νησιού. Συνώνυμο με αυτήν την αρχοντική γωνιά της Σύρου ο πανέμορφος και χαρακτηριστικός μπλε τρούλος του Αγίου Νικολάου (του Πλούσιου), ενώ τα διατηρητέα αρχοντικά συνθέτουν ένα αυθεντικό αρχιτεκτονικό σύνολο που μόνο θαυμασμό και δέος μπορεί να προκαλέσει.