Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 09:38

Τσαγκαράδα: Το γραφικό χωριό του Πηλίου (Φωτογραφίες)

Τσαγκαράδα: Το γραφικό χωριό του Πηλίου (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: fay_karag

Με τον καθένα ξεχωριστά να εγκληματίζεται σιγά σιγά στο φθινόπωρο και να εξοικειώνεται με την ιδέα ότι το καλοκαίρι πάει πέρασε, το Πήλιο αναδεικνύεται ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς που συνδυάζει το «πακέτο» βουνού και θάλασσας.

Η πλούσια και καταπράσινη φύση στο βουνό των Κενταύρων μοιάζει ονειρική για πεζοπορία και για δραστηριότητες σε αυτή για τους λάτρεις της φύσης, ενώ οι ακρογιαλιές -τόσο στην υδάτινη αγκαλιά του Παγασητικού, όσο και εκείνες με «μέτωπο» στο Αιγαίο- αποτελούν ιδανική επιλογή για εκείνους που θέλουν να δώσουν μια μικρή παράταση στο καλοκαίρι. Αν αναζητάτε, λοιπόν, τον ιδανικότερο προορισμό στο Πήλιο που να συνδυάζει και τα δύο, τότε η Τσαγκαράδα θα γίνει το σημείο αναφοράς σας.

Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, εκείνοι που επιλέγουν το Πήλιο για τις εξορμήσεις του Σεπτεμβρίου, καθώς καταφέρνει να συνδυάζει ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα. Ένα από τα χωριά που θα συναντήσετε στο μεγαλείο του αυτόν τον συνδυασμό είναι καιι η Τσαγκαράδα, στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου.«Βουτηγμένη» στην καταπράσινη φύση του βουνού των Κενταύρων ξεχωρίζει για την απεριόριστη θέα στα νερά του Αιγαίου, και γι’ αυτό αποτελεί δημοφιλή προορισμό παντός καιρού.

Το χωριό διαθέτει αρχοντικά και κτίσματα που ακολουθούν με σεβασμό τις επιταγές της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, πετρόκτιστα σοκάκια, παραδοσιακές ταβέρνες και όμορφα διαμορφωμένους ξενώνες και χωρίζεται σε τέσσερις επιμέρους συνοικίες.

Στα πιο χαρακτηριστικά της σημεία του χωριού, η κεντρική πλατεία με τον αιωνόβιο, τεράστιο γεροπλάτανο τα κλαδιά του οποίου σκεπάζουν σχεδόν όλο το πλακόστρωτο στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, αναφέρει το newsbeast.

Όσοι δηλώνετε οπαδοί της πεζοπορίας, μην παραλείψετε να πάρετε το μονοπάτι που ξεκινάει από την Τσαγκαράδα, και πιο συγκεκριμένα την Αγία Παρασκευή και, μετά από πορεία μέσα στο δάσος, καταλήγει στο χωριό της Νταμούχαρης. Σε κοντινή απόσταση από το χωριό βρίσκονται φημισμένες παραλίες του Πηλίου όπως οι Φακίστρα, Μυλοπόταμος, Άγιος Ιωάννης, Παπά Νερό κ.α.