Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 09:33

Σπέτσες: Το νησί του Αργοσαρωνικού από ψηλά (Βίντεο)

Μία από τις πιο διαχρονικές, ταξιδιωτικές αξίες του Αργοσαρωνικού, το αρχοντικό νησί των Σπετσών αποτελεί πάντα ιδανική επιλογή για μια φθινοπωρινή απόδραση.

Με μεγάλο τους ατού ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην Αττική αλλά και το γεγονός ότι προσεγγίζονται και οδικώς μέσω της Κόστα, οι Σπέτσες είναι οι πρωταγωνίστριες των Σαββατκύριακων, τόσο του Σεπτεμβρίου, και γιατί όχι και του Οκτωβρίου.

Σπέτσες: Εξόρμηση στο νησί του Αργοσαρωνικού

Όταν μιλά κανείς για τις Σπέτσες, λοιπόν, αυθόρμητα στο μυαλό έρχεται και η λέξη κοσμοπολίτισσα.

Πρόκειται όπως αναφέρει το newsbeast για ένα νησί κόσμημα, με ξενοδοχεία που ανεβάζουν τον πήχη της διαμονής, επιχειρήσεις που προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στους επισκέπτες τους και δραστηριότητες που δεν τελειώνουν ποτέ και μια ανεξήγητη αστερόσκονη που πλανιέται σε έναν αέρα σύγχρονου ρομαντισμού, που κάνουν την επίσκεψη στις Σπέτσες διαχρονικά αξεπέραστη.

Σημείο συνώνυμο με τις Σπέτσες η Ντάπια, αποτελεί ένα από τα πρώτα πράγματα που αντικρίζει κανείς φτάνοντας στο νησί, καθώς και βασικό αξιοθέατο που συναντάται στο λιμάνι των Σπετσών. Από εδώ ένας παραλιακός δρόμος οδηγεί ανατολικά στο Παλιό Λιμάνι και ένας άλλος δυτικά στις Σχολές.

Με αφετηρία σας την πλατεία στην Ντάπια, θα κατευθυνθείτε βορειοανατολικά (δηλαδή δεξιά όπως κοιτάζετε τη θάλασσα) και μετά την παραλία του Αγίου Νικολάου και τα υπέροχα αρχοντικά, θα βρεθείτε στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών. Μπροστά σας απλώνεται η παραλία του Παλιού Λιμανιού (Μπάλτιζα), η οποία περιστοιχίζεται από καλά εστιατόρια και bars. Μαζί με την Ντάπια αποτελεί δημοφιλή πόλο έλξης του νησιού. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και ο Φάρος, ενώ εδώ βρίσκονται και τα Καρνάγια.

Οι παραλίες του νησιού, μπορεί να μην είναι εξωτικές (αν κι όσοι γνωρίζουν την πίσω πλευρά του με τα άγρια κολπάκια μιλούν για εικόνες μοναδικής ομορφιάς), ωστόσο, είναι τόσο ξεχωριστό όλο το σκηνικό εδώ που αυτό μοιάζει να μην απασχολεί.

Για το τέλος κρατήστε μια βόλτα στο Καστέλι ή αλλιώς την παλιά πόλη των Σπετσών, παίρνοντας το δρόμο πίσω από την Ντάπια, περίπου 600 μ. από την παραλία. Το τοπίο είναι φανταστικό και η θέα στο νησί μοναδική!

Βίντεο: Άγγελος Αρναουτέλης