Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 12:07

Βαθυαβάλι: Η εξωτική παραλία της Αιτωλοακαρνανίας (Βίντεο)

Το Βαθυαβάλι είναι ένας όρμος μαγευτικός, ο οποίος βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία, 10 λεπτά από την Πογωνιά της Παλαίρου.

Η συγκεκριμένη παραλία θα μπορούσε να βρίσκεται στη Λευκάδα, καθώς έχει πεντακάθαρα γαλανά νερά και ψιλό λευκό βότσαλο.

Η παραλία Βαθυαβάλι βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από την εξίσου όμορφη Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, πολύ κοντά από την Πογωνιά. Εκεί λοιπόν θα δεις μια παραλία που μοιάζει πολύ με την εξωτική πλευρά της Λευκάδας. Το Βαθυαβάλι έχει τα πεντακάθαρα και γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου Πελάγους σε συνδυασμό με το παρθένο καταπράσινο τοπίο. Πρόκειται για μια παραλία άγνωστη για πολλά χρόνια στους περισσότερους. Το τελευταίο διάστημα αποκτά, βέβαια, όλο και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές που επιλέγουν την συγκεκριμένη αμμουδιά για τα μπάνια τους. Μόνο οι ιστιοπλόοι ήξεραν αυτή τη μυστική ακτή με την εξωτική όψη. Η παραλία είναι εν μέρει οργανωμένη και θα βρεις εκεί ομπρέλες και ξαπλώστρες. Πάντα, ωστόσο, υπάρχει χώρος για να βάλεις τον δικό σου εξοπλισμό.

Το Βαθυαβάλι, βρίσκεται μετά τον Αϊ Γιάννη και το Βαρκό, και μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν αποκομμένο και γνωστό μόνον στους ιστιοπλόους, αφού είναι ένα ήρεμο απάγκιο για τα τουριστικά σκάφη.

Στο Βαρκό υπάρχει ξενοδοχειακή μονάδα και εξοχικές κατοικίες για όσους θέλουν να περάσουν μια μικρή και ήσυχη περίοδο διακοπών.

Βίντεο: n.p. production