Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 12:06

Άγιος Δημήτριος: Η εκπληκτική παραλία του Αιγαίου στην οποία θα πάτε με το αυτοκίνητο σας (Βίντεο)

Είχατε ποτέ φανταστεί πως μπορείτε να κολυμπήσετε σε μια από της ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου πελάγους δίχως να ταξιδέψετε με πλοίο πάρα μόνο ταξιδεύοντας περίπου 2 ώρες από την Αθήνα με το αυτοκίνητο σας;

Κι όμως γίνεται. Η ομάδα Up Stories μας ταξιδεύει στην παραλία Άγιος Δημήτριος στην ανατολική Εύβοια που, όπως θα διαπιστώσετε, είναι μια από της ομορφότερες παραλίες ολόκληρου του Αιγαίου.

Βρίσκεται στο τέλος του φαραγγιού του Αγίου Δημητρίου και στο τέλος αυτού λίγα μόλις μέτρα πριν συναντάμε και ένα υπέροχο σπήλαιο ανοιχτού τύπου με υπέροχους τεράστιους σταλακτίτες.

Η παραλία του Αγίου Δημητρίου στο τέρμα του φαραγγιού είναι απλά μαγευτική. Πρόκειται για μία απλωτή παραλία με βοτσαλάκι στη μεγαλύτερη της έκταση και λίγο άμμο στη μια άκρη. Τα νερά είναι καταγάλανα και φυσικά πεντακάθαρα.

Η πρόσβαση στην παραλία (135km) από Χαλκίδα γίνεται οδικώς από τον κεντρικό οδικό άξονα της Νότιας Εύβοιας,μετά το Αλιβέρι στα Λέπουρα δεξιά για Κάρυστο. Στη διασταύρωση Μαρμαρίου κάνουμε αριστερά για Άγιο Δημήτριο.Η απόσταση που απομένει είναι περίπου 30 χιλιόμετρα και φτάσατε.

Η παραλία του Αγίου Δημητρίου θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό καθώς το τοπίο είναι εκπληκτικό.

Το τυρκουάζ συναντά το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου και σε αρμονία με την άγρια φύση της Νότιας Εύβοιας που θυμίζει Κυκλάδες καθώς και με τον ποταμό που εκβάλλει στην παραλία συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό.

Ένα σκηνικό που μπορεί να συναντήσει κανείς μόνο στην ομορφότερη χώρα του κόσμου.