Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 12:03

Πύλος: Η πόλη στην Πελοπόννησο που παραπέμπει σε νησί (Βίντεο)

Όσοι προτιμούν οι διακοπές τους να έχουν νησιωτική αύρα, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να μπουν σε κάποιο πλοίο ή αεροπλάνο ώστε να προσεγγίσουν τον προορισμό τους, γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχει μια πόλη στην Πελοπόννησο, και πιο συγκεκριμένα στο νομό Μεσσηνίας που παραπέμπει σε νησί. Αυτήν δεν είναι άλλη από την Πύλο, με τη θαλασσινή αύρα και τις νησιωτικές εικόνες που κερδίζουν την θετική ψήφο του κοινού.

Η πόλη στην Πελοπόννησο που παραπέμπει σε νησί

Είναι γνωστό ότι η Μεσσηνία γενικότερα διαθέτει αμέτρητα σημεία ενδιαφέροντος, κάτι που την καθιστά ως έναν ολοκληρωμένο προορισμό, και μάλιστα παντός καιρού. Ακόμη και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς διαθέτει ονειρικές παραλίες και παραθαλάσσια μέρη που αποδεικνύονται ιδανικές επιλογές για καλοκαιρινές διακοπές με το αυτοκίνητο.

Ένα από αυτά και η Πύλος, με τη θαλασσινή αύρα και τις γραφικές εικόνες που παραπέμπουν σε νησί, ακόμη κι αν πρόκειται για μια ηπειρωτική πόλη.

Συναντάται σε απόσταση 50 χλμ. από την Καλαμάτα στον ομώνυμο κόλπο (γνωστός και ως κόλπος Ναβαρίνο) που περιβάλλεται από την υδάτινη αγκαλιά του Ιονίου και είναι αμφιθεατρικά χτισμένη έτσι ώστε να προσφέρει πανοραμική θέα στα νερά του Ιονίου.

Με λευκά σπιτάκια με κόκκινες σκεπές, θυμίζει πολύ νησάκια του Αργοσαρωνικού, αναφέρει το newsbeast.

Στα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της η κεντρική πλατεία των Τριών Ναυάρχων, σημείο αναφοράς τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους επισκέπτες, ενώ σε όσα σίγουρα πρέπει να πραγματοποιήσει κανείς στάση κατά την επίσκεψή του εδώ το Νιόκαστρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου, καθώς και το Ανάκτορο του Νέστορος, στο λόφο του επάνω Εγκλιανού.

Η σταρ παραλία της περιοχής δεν είναι άλλη από την πολυφωτογραφημένη Βοϊδοκοιλιά βόρεια της Πύλου, με το χαρακτηριστικό σχήμα μισοφέγγαρου, την ψιλή, λευκή σαν πούδρα αμμουδιά και τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά να αφήνουν τους πάντες συγκλονισμένους. Επίσης, σχετικά κοντά συναντάται και η παραλία του Ρωμανού, όπως και η περίφημη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, ένας βιότοπος εξαιρετικής ομορφιάς με περισσότερα από 250 είδη σπάνιων πουλιών να φιλοξενούνται στην έκτασή του.

Βίντεο: geokok drone_4u, nikos.tsiak