Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 12:01

Άλυκο: Η άγρια παραλία της Νάξου (Βίντεο)

Αν αναζητάτε λόγους για να επισκεφτείτε τη Νάξο, αυτοί είναι πολλοί. Τα γραφικά και υπέροχα χωριά του νησιού, που συστήνουν το κοινό στην πιο αυθεντική και παραδοσιακή εκδοχή του.

Η γαστρονομία που διατηρεί ένα σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης του τουρισμού. Και φυσικά οι ονειρικές ακρογιαλιές της Νάξου, που χωρίς δεύτερη σκέψη, εδώ συναντώνται κάποιες από τις καλύτερες των Κυκλάδων.

Με τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου να καλούν σε δροσιστικά μακροβούτια, στη Νάξο ανακαλύπτει κανείς μεγάλες και διάσημες αμμώδεις ακρογιαλιές, απομονωμένους και ήσυχους κόλπους αλλά και παραλίες με άγρια φυσική ομορφιά και σκηνικό απαράμιλλου κάλλους που μένουν για πάντα στη μνήμη. Σε αυτήν την τελευταία κατηγορία ανήκει και το Άλυκο, η άγρια παραλία της Νάξου που θα σας πάρει τα μυαλά.

Άλυκο, η άγρια παραλία της Νάξου που θα σας πάρει τα μυαλά

Και ενώ οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει τη Νάξο στο μυαλό τους με τις περισσότερο γνωστές όπως ο Άγιος Προκόπιος, η Αγία Άννα και η Μικρή Βίγλα, υπάρχουν ακρογιαλιές που εξίσου εντυπωσιάζουν και κερδίζουν τους επισκέπτες του νησιού, ακόμη κι αν είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό. Μία από αυτές, λοιπόν, και το Άλυκο, μία ακτή με άγρια φυσική ομορφιά που σίγουρα εντυπωσιάζει και παίρνει τη θετική ψήφο του κοινού.

Πρόκειται σύμφωνα με το newsbeast, για μία από τις πιο ιδιαίτερες και ξεχωριστές παραλίες του νησιού, η οποία συναντάται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Νάξου, σε απόσταση 17 χλμ. από τη Χώρα και πολύ κοντά στον οικισμό Πυργάκι.

Στα χαρακτηριστικά της στοιχεία, και ένα από τα αδιαμφισβήτητα ατού της, το υπέροφο φυσικό σκηνικό που την περιβάλλει, χαρίζοντας στους επισκέπτες της εικόνες απαράμιλλου κάλλους. Ο λόγος για το μοναδικής ομορφιάς δάσος από κέδρους ακριβώς πίσω από την ακτή, που προσφέρει την ανακουφιστική σκιά του στους λουόμενους που θα την επιλέξουν για τις καλοκαιρινές βουτιές τους.

Η παραλία στην ουσία είναι ένας μικρός και απάνεμος φυσικός κόλπος, με πάλλευκη αμμουδιά σαν πούδρα και γαλαζοπράσινα νερά, που αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους λάτρεις των πιο άγριων ακτών, όσο και για εκείνους που θέλουν να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα μακριά από την πολυκοσμία και τη βουή των πιο πολυσύχναστων ακτών.

Βίντεο: Stella Kavallari