Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 09:03

Δέκα από τις πιο παράξενες παραλίες της Ελλάδας (Φωτογραφίες)

Είναι κάποιες παραλίες που σε κερδίζουν πριν καν μπεις στα νερά τους.

Παραλίες ιδιαίτερες, μοναδικές, παράξενες, που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις τόσες παραλίες-διαμάντια της Ελλάδας. Άλλες έχουν ροζ ή μαύρη άμμο, ενώ άλλες εντυπωσιάζουν με την απόκοσμη ομορφιά και τους περίεργους σχηματισμούς που θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν σκηνικό ταινίας φαντασίας.

Από την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη, το reader παρουσίασε 10 από τις πιο ξεχωριστές και περίεργες ελληνικές παραλίες που μοιάζουν να είναι από άλλον πλανήτη!

10. Μαύρα Βόλια, Χίος

Στο νότιο τμήμα της Χίου και πιο συγκεκριμένα 30 περίπου χλμ. από την πόλη και 5 χλμ. από το ξακουστό χωριό Πυργί, θα βρείτε τη διασημότερη παραλία του νησιού αλλά και μία από τις πιο ξεχωριστές του Αιγαίου. Η παραλία Μαύρα Βόλια αποτελεί μοναδικό αξιοθέατο καθώς τα μεγάλα μαύρα βότσαλα της προέκυψαν από την έκρηξη κοντινού (ανενεργού πλέον) ηφαιστείου που είχε γίνει στην αρχαιότητα. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα με ένα βαθύ σκούρο μπλε χρώμα λόγω των μαύρων βότσαλων.

9. Της Γριάς το Πήδημα, Άνδρος

Από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Άνδρου η παραλία Της Γριάς το πήδημα στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού συγκεντρώνει – και δικαίως – τα βλέμματα πολλών όχι μόνο για τον περίεργο πελώριο βράχο που υψώνεται λίγα μέτρα από την άμμο, αλλά και για το όνομά της. Σύμφωνα με τον θρύλο, το όνομά της το οφείλει σε μία ηλικιωμένη που «πέτρωσε» πηδώντας από τον βράχο. Η προσέγγισή της είναι δύσκολη καθώς από το ύψος του δρόμου περιλαμβάνει μια σύντομη κατάβαση της πλαγιάς ακολουθώντας ένα μονοπάτι για περίπου πέντε λεπτά.

8. Canal d`Amour, Κέρκυρα

Στο Σιδάρι της Κέρκυρας θα βρείτε το Canal d`Amour, ένα πέρασμα μέσα από τον βράχο, για το οποίο λέγεται ότι, αν μπεις, στο άλλο άκρο του θα σε περιμένει το ιδανικό σου ταίρι. Το Κανάλι της Αγάπης είναι ένα αριστούργημα της φύσης. Πρόκειται για ένα άνοιγμα που έχει δημιουργηθεί από την διαβρωτική επίδραση του νερού και του αέρα πάνω στον βράχο από ψαμμίτη.

7. Κολυμπήθρες, Πάρος

Στα βορειοδυτικά της Πάρου, στη δυτική πλευρά του όρμου της Νάουσας θα συναντήσετε ένα τοπίο που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε αν όντως βρίσκεστε σε ένα κλασικό κυκλαδίτικο νησί. Τα σμιλεμένα επί χιλιετίες, από την αλμύρα, το νερό και το αέρα, γρανιτένια βράχια με τις λείες επιφάνειες, σαν να τις έχει τρίψει το χέρι ενός καλλιτέχνη, προχωρούν μέχρι τη θάλασσα και σχηματίζουν τις διαδοχικές παραλίες στις Κολυμπήθρες.

6. Μπάλος, Χανιά

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τοπία της Κρήτης που φιγουράρει συχνά σε ταξιδιωτικά αφιερώματα του ξένου Τύπου. Η εξωτική παραλία του Μπάλου, στη βόρεια άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας (περίπου 56 χλμ. από τα Χανιά), μοιάζει βγαλμένη κυριολεκτικά από καρτ ποστάλ. Πρόκειται ουσιαστικά για μια λιμνοθάλασσα με λευκή ψιλή άμμο σαν πούδρα και αβαθή νερά που έχουν όλους τους τόνους του γαλάζιου και του πράσινου. Η λιμνοθάλασσα και η γύρω περιοχή είναι ενταγμένες στο δίκτυο Natura 2000, με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Θα έρθετε με αυτοκίνητο από το χωριό Καλυβιανή ή με καραβάκι από το λιμάνι του Καστελίου.

5. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Έχει κάνει τον γύρο του κόσμου ως η απόλυτη ελληνική καρτ ποστάλ. Οι εντυπωσιακοί βράχοι, η πλούσια λευκή άμμος, τα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και το μισοβυθισμένο στην άμμο κουφάρι ενός πλοίου στη μέση της παραλίας, δημιουργούν ένα σκηνικό που όμοιό του δεν βρίσκεις στον κόσμο. Το Ναυάγιο έχει πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα. Από την πόλη της Ζακύνθου, το γειτονικό Πόρτο Βρώμη αλλά και από άλλα σημεία του νησιού φεύγουν καθημερινά καραβάκια για την παραλία.

4. Σαρακήνικο, Μήλος

Η «σεληνιακή» παραλία της Μήλου είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία του Αιγαίου. Κάτασπροι ηφαιστειακοί βράχοι διεισδύουν στη σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές. Θα βρείτε μια μικρή αμμουδιά αλλά κυρίως όμορφα βράχια για να απλώσετε την πετσέτα σας και να κάνετε βουτιές στα καταγάλανα νερά. Το Σαρακήνικο βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Μήλου και απέχει 30 λεπτά περίπου από τον Αδάμαντα.

3. Ξι, Κεφαλονιά

Από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Κεφαλονιάς, το Ξι βρίσκεται στην περιοχή της Παλλικής, νότια του Ληξουρίου. Η κατακόκκινη άμμος και τα αργιλώδη βράχια δημιουργούν ένα μοναδικό στην Ελλάδα τοπίο. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε μια φυσική και δωρεάν θεραπεία spa, μιας και ο γκρίζος άργιλος του εδάφους βοηθάει στον καθαρισμό και τη σύσφιξη του δέρματος.

2. Βλυχάδα, Σαντορίνη

Η παραλία της Βλυχάδας είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σαντορίνης και βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα Φηρά. Τα ψηλά, λευκά ηφαιστειακά βράχια που την περιστοιχίζουν και φθάνουν σχεδόν ως τη θάλασσα, θυμίζουν σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για δημιουργήματα της φύσης και έχουν σμιλευτεί στη διάρκεια των αιώνων από τη βροχή και τον αέρα. Η παραλία έχει λεπτή μαύρη άμμο και σκούρο βότσαλο και είναι οργανωμένη στην αρχή της.

1. Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη

Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου βρίσκεται η πιο διάσημη ίσως παραλία της Σαντορίνης: η πολυφωτογραφημένη Κόκκινη Παραλία. Το κόκκινο των βράχων, το μπλε της θάλασσας και ένα εντυπωσιακό μείγμα λευκής, μαύρης και κόκκινης άμμου δημιουργούν μια εντυπωσιακή παλέτα χρωμάτων σε αυτό το σπάνιο τοπίο του νησιού. Στην παραλία μπορείς να πας είτε με τα πόδια από το λιμανάκι του Ακρωτηρίου είτε με βάρκες που αναχωρούν από το Καμάρι, το Ακρωτήρι και την Περίσσα.