Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 09:09

Κέα: «Βουτιά» στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας του Οτζιά (Βίντεο)

Η Κέα ή αλλιώς Τζια απέχει μόλις μια ώρα με το καράβι από το Λαύριο και είναι το πιο κοντινό κατοικήσιμο κυκλαδονήσι στην Αττική.

Φτάνοντας σε αυτό το νησί, έχεις πολλά για να ανακαλύψεις: μία από τις ομορφότερες Χώρες των Κυκλάδων, χτισμένη πάνω σε δύο λόφους, κοσμοπολίτικα θέρετρα στα οποία αγκυροβολούν γιοτ, μοναδικά αξιοθέατα, μονοπάτια που διανύουν όλο το νησί και φυσικά πολλές παραλίες με ονειρεμένα κρυστάλλινα νερά.

Το Travel Inspiration μάς ταξιδεύει στα βόρεια της Κέας, στον βαθύ και καταγάλανο κόλπο του Οτζιά με την ομώνυμη παραλία του και τον μικρό γραφικό οικισμό του. Ένα μέρος ιδανικό για πραγματικές στιγμές χαλάρωσης.

Η παραλία του Οτζιά είναι η μεγαλύτερη του νησιού. Η υπέροχη αμμουδιά, τα ρηχά κρυστάλλινα νερά και τα αρμυρίκια κατά μήκος της ακτής, την καθιστούν μία από τις πιο αγαπημένες των επισκεπτών. Στις άκρες της παραλίας βρίσκονται δύο γραφικές εκκλησίες, ο Άγιος Γεώργιος και ο Άγιος Σώστης, που αξίζει να επισκεφθείτε. Κατοικίες ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής, τουριστικά καταλύματα και ταβέρνες συμπληρώνουν το σκηνικό.

Δείτε την υπέροχη παραλία του Οτζιά στο βίντεο του Travel Inspiration: