Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 09:04

Ερείκουσα: «Απόδραση» στο βορειότερο σημείο των Επτανήσων (Βίντεο)

Μια υπέροχη φύση, ανέγγιχτες παραλίες, θαλάσσια σπήλαια γεμάτα μυστικά, παλιοί οικισμοί και γραφικά μονοπάτια μέσα στους ελαιώνες περιμένουν τους επισκέπτες στα Διαπόντια Νησιά, στο δυτικότερο σημείο της χώρας.

Πετάμε με το κανάλι Travel Inspiration πάνω από την άγνωστη Ερείκουσα, ένα νησί που προσφέρει τη μαγεία του στους ταξιδιώτες που αγαπούν την ανέγγιχτη φύση και αναζητούν γαλήνιες διακοπές μακριά από όλους και από όλα.

Η Ερείκουσα, το πιο πυκνοκατοικημένο και το βορειότερο νησί των Διαποντίων, βρίσκεται 8 ν.μ. βορειοδυτικά της Κέρκυρας και είναι κατάφυτη από ελιές και κυπαρίσσια. Πήρε το όνομά της από το φυτό ρείκι, που φυτρώνει στο νησί κατά το μήνα Οκτώβριο και το ντύνει στα μωβ. Το μικρό μέγεθος του νησιού (περίπου 5 τ.χλμ.) σου επιτρέπει να το εξερευνήσεις πλήρως σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ετοιμαστείτε να βουτήξετε σε πεντακάθαρα γαλάζια νερά και να περπατήσετε σε παραδεισένια καταπράσινα μονοπάτια.

Όλα τα μονοπάτια ξεκινούν από το Πόρτο, το λιμάνι του νησιού και συνεχίζουν στα ενδότερα με μικρότερους οικισμούς. Αν και μικρό, το νησί προσφέρει επιλογές για διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά ξενοδοχεία, φαγητό, χαλάρωση, διασκέδαση αλλά και πλήρη απομόνωση.

Γραφικά σπιτάκια με περιποιημένους κήπους, υπέροχες παραλίες και χαμογελαστοί άνθρωποι θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε έναν μικρό παράδεισο, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει και η ζωή κυλάει με αργούς ρυθμούς.