Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 09:38

Ναύπλιο: Η Παλιά Πόλη του μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής (Φωτογραφίες)

Ναύπλιο: Η Παλιά Πόλη του μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: sozerv

Με μια ένδοξη και λαμπρή ιστορία, και μια ομορφιά που δύσκολα συναντά κανείς πια σήμερα το σίγουρο είναι πως η δεύτερη πρωτεύουσα της Ελλάδας, μετά την Αίγινα και πριν την Αθήνα, ξελογιάζει τους πάντες με την ανεπιτήδευτη και αφοπλιστική ομορφιά της.

Ο λόγος, φυσικά, για το Ναύπλιο, με μια Παλιά Πόλη σκέτη κούκλα γεμάτη με στενά, πετρόκτιστα καλντερίμια με χαρακτηριστικά κτήρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, μικρά μπαλκονάκια, χρωματιστές γωνιές και ανθισμένα λουλούδια που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και «φυλακίζονται» στη μνήμη για πάντα.

Ένας λαβύρινθος από γραφικά και λιθόστρωτα σοκάκια ξεκινάει από την Πλατεία Συντάγματος και οδηγεί τους επισκέπτες της πόλης σε μέρη υπέροχα και γραφικά που γοητεύουν, αναφέρει το newsbeast.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα που «κρύβονται» στην καρδιά της Παλιάς Πόλης είναι η Πλατεία Συντάγματος (ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης) με το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικό, το Τριανόν, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το ανάκτορο του Ιωάννη Καποδίστρια και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Εξίσου αξιόλογα μνημεία είναι η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα (όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας), η Πλατεία Τριών Ναυάρχων με το Δημαρχείο, το Κυβερνείο ή Παλατάκι, καθώς και η Πλατεία Φιλελλήνων με το ομώνυμο μνημείο αφιερωμένο στη μνήμη των Γάλλων Φιλελλήνων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας.