Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 09:27

Ευρυτανία: Τα άγνωστα καταπράσινα Πετράλωνα με τη μαγευτική ομορφιά (Βίντεο)

Όταν ακούει κανείς για Πετράλωνα, το μυαλό του σίγουρα πηγαίνει στη γνωστή περιοχή της Αθήνας με τα φημισμένα στέκια της, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλος μέρος στην Ελλάδα το οποίο διαφέρει πολύ από τα Πετράλωνα της Αττικής και μοιάζει με ένα καταπράσινο όνειρο.

Ο λόγος, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, για ένα άγνωστο σε πολλούς χωριό της Ευρυτανίας από αυτά που κρύβουν πολλές και όμορφες εκπλήξεις όταν το επισκεφθείς. Τα Πετράλωνα μπορεί να μην είναι ένα φημισμένο και τουριστικό μέρος αλλά σου κλέβουν την καρδιά από το πρώτο λεπτό που θα βρεθείς εκεί για βόλτα.

Ποια είναι τα καπαπράσινα Πετράλωνα με την άγνωστη ομορφιά

Τα γραφικά Πετράλωνα της Ευρυτανίας είναι κοντά στα σύνορα με την Καρδίτσα και ονομάζονται έτσι λιγότερο από έναν αιώνα. Συγκεκριμένα το χωριό που βρίσκεται χτισμένο στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού μέχρι το 1955 ονομάζονταν Σάικα. Εκεί στα 900 μέτρα υψόμετρο είναι φωλιασμένο αυτό το καταπράσινο χωριό κάτω από τις Αγραφιώτικες κορυφές Σβόνι, Πέντε Πύργοι και Φλυτζάνι.

Τα Πετράλωνα ή αλλιώς το Πετράλωνο όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν δεν είναι ένα κοσμικό μέρος και πολύ τουριστικό αλλά είναι ένα αληθινό ησυχαστήριο. Εκτός από την πλατεία, τα δέντρα και τα τρεχούμενα νερά υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό αξιοθέατο στο ελληνικό αυτό χωριό. Στην βόρεια πλευρά του οικισμού Πετράλωνα και κρυμμένο πίσω από μια πλαγιά, είναι κτισμένο το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας. Η εκκλησία βρίσκεται σε ένα ευρύχωρο πλαγιαστό τόπο με δικά του γύρω χωράφια και κελιά, που σήμερα διατηρούνται μόνο αυτά της δυτικής πλευράς.

Γνωρίστε τα όμορφα και καταπράσινα Πετράλωνα μέσα από το βίντεο του καναλιού Andreas Koutsothanasis στο Youtube.

Καρπενήσι, προορισμός – σταθερή αξία

Το πρώτο πράγμα που ίσως φαντάζεσαι όταν οργανώνεις μια εκδρομή στο Καρπενήσι είναι ότι πρόκειται για ένα ταξίδι στη μοναδική φύση της Ελλάδας. Αυτή η ορεινή γωνιά της Στερεάς Ελλάδας τα έχει όλα. Καταπράσινα τοπία, ποτάμια και τρεχούμενα νερά παντού. Ο ήχος του νερού πάντα σε γοητεύει λίγο παραπάνω και ημερεύει ας το πούμε το βουνό. Το άγριο ίσως τοπίο παίρνει μια άλλη μορφή πιο γλυκιά και ήρεμη, Και μπορεί το ίδιο το Καρπενήσι να μην φημίζεται αποκλειστικά για τη γραφικότητα και την ομορφιά του αλλά ολόκληρη η περιοχή το κάνει.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Καρπενήσι και η ευρύτερη περιοχή αποτελούν σταθερή αξία όλες τις εποχές του χρόνου. Αν δεν το έχεις ήδη επισκεφθεί, στο προτείνουμε με την πρώτη ευκαιρία που θα σου δοθεί…

Βίντεο: Andreas Koutsothanasis