Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 12:34

Ζαγοροχώρια: Γνωρίστε το μοναδικό πέτρινο δάσος της Ελλάδας (Βίντεο)

Η ομάδα Up Stories πέταξε πάνω από ένα από τα πιο παράξενα και ταυτόχρονα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας.

Ένα σπάνιο και εκπληκτικό αξιοθέατο που όμως ελάχιστοι γνωρίζουν.

Το πέτρινο δάσος της Ηπείρου, ένας γεώτοπος που «έχει σμιλέψει η φύση», εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Πρόκειται για μια σύνθεση ασβεστόλιθων που δεν γίνεται να μην παρατηρήσεις καθώς περνάς από μπροστά της.

Βρίσκεται στον νομό Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στα φημισμένα Ζαγοροχώρια. Θα το συναντήσεις στον δρόμο από το χωριό Μονοδένδρι προς την Οξυά. Μοιάζει με ένα δάσος από πέτρες, καθώς έχουν δημιουργηθεί δομές από λεπτοπλακώδεις ασβεστόλιθους.

Η ομάδα Up Stories σημειώνει ότι «χρειάστηκαν πολλά χρόνια ώστε να προκληθεί αυτή η διάβρωση και αποσάθρωση των πλακών και να υπάρξει αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο όμορφη και ξεχωριστή καθώς το πέτρινο δάσος βρίσκεται στην ουσία μέσα σε ένα κανονικό αποτελούμενο από δρύες και σφένδαμους πανέμορφο δάσος.

Το αλπικό αυτό περιβάλλον σε συγκλονίζει. Αν βρεθείς εκεί, το σίγουρο είναι ότι θα σταματήσεις να βγάλεις πολλές φωτογραφίες και να θαυμάσεις το τοπίο. Το πέτρινο δάσος καθώς και άλλα μέρη της περιοχής αποτελούν σημαντικό γεώτοπο και είναι επιπλέον πολύ αναπτυγμένα τουριστικά. Ένα από τα πιο παράξενα αξιοθέατα της Ελλάδας και όχι μόνο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς».