Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 09:17

Δημητσάνα: Το χωριό με την αναλλοίωτη στο χρόνο γοητεία (Φωτογραφίες)

Δημητσάνα: Το χωριό με την αναλλοίωτη στο χρόνο γοητεία (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: vicky_kmrt

Στην Αρκαδία, η αλήθεια είναι, πως τα χωριά της είναι τόσο όμορφα που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις το καλύτερο.

Όμως, σίγουρα η Δημητσάνα είναι στα top στις προτιμήσεις και από τα χωριά που συνεπαίρνουν τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας επαφή.

Να είναι η αναλλοίωτη στο χρόνο γοητεία της που έρχεται και δένει αρμονικά με την ένδοξη ιστορία της; Να είναι η τοποθεσία της με τη μαγευτική θέα που προσφέρει; Ή μήπως οι φυσικές ομορφιές που την περιβάλλουν; Μάλλον, όλα μαζί.

Γαντζωμένος, λοιπόν, στην αγκαλιά του Μαινάλου και σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, ο παραδοσιακός οικισμός με την ένδοξη ιστορία, είναι μεταξύ άλλων, ο τόπος που γέννησε τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε’ και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

Είναι, όμως κι ένα μέρος με θέα που σου κόβει την ανάσα. Ο κάμπος της Μεγαλόπολης απλώνεται στα πόδια σου και στον ορίζοντα προβάλλει ο συναρπαστικός Ταΰγετος. Γι’ αυτό και πολλοί αποκαλούν τη Δημητσάνα και ως «μπαλκόνι», αφού σε όποια γωνιά της και αν καθίσεις, αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα υπέροχο μπαλκόνι, που τόσο απλόχερα σου προσφέρει αυτή την εκπληκτική θέα, αναφέρει το newsbeast.

Όμως, και στα στενά της και αν περπατήσει κανείς, σε κάθε γωνιά της ανακαλύπτει τη γοητεία που διαθέτει και την κάνει να ξεχωρίζει. Η καλαίσθητη και γραφική Δημητσάνα αποτελεί τυπικό δείγμα αρκαδικής αρχιτεκτονικής, ενώ έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός. Πετρόχτιστα παραδοσιακά σπίτια, σε λιθόστρωτα σοκάκια που οδηγούν σε όμορφες γωνιές και «ανοίγματα», όπου το βλέμμα φτάνει μέχρι τη Μεγαλόπολη, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.