Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 09:15

Αράχωβα: Η αρχόντισσα του Παρνασσού (Βίντεο)

Η Αράχωβα είναι ορεινή κωμόπολη, χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού και καταλήγει σε χαράδρα, όπου ρέει ο ποταμός Πλείστος.

Η κεντρική πλατεία της βρίσκεται σε υψόμετρο 960 μέτρων. Διοικητικά ανήκει στον νομό Βοιωτίας και στον Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας.

Προικισμένη με γραφικά σοκάκια, πετρόκτιστα σπίτια και αρχοντικά, καταπράσινη θέα, κελαριστά ρυάκια και το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, η Αράχωβα ντύνεται στα λευκά και υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να τους προσφέρει τις πιο λαμπερές μέρες του χειμώνα, χαρά και διασκέδαση.

Ο αναλλοίωτος παραδοσιακός χαρακτήρας της, η άγρια ομορφιά της, το κοσμοπολίτικο πρόσωπό της, οι πολυάριθμες δραστηριότητες που προσφέρει και το χιονοδρομικό κέντρο, την καθιστούν δημοφιλές χειμερινό θέρετρο και την κατατάσσουν στην κορυφή του ελληνικού χειμερινού τουρισμού, τόσο ώστε να την αποκαλούν «Μύκονο του χειμώνα». Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού διαθέτει δύο περιοχές τα Κελάρια και τη Φτερόλακκα, με 21 πίστες συνολικά, 5 συνδετικά μονοπάτια και 4 μίνι πίστες αρχαρίων με babylifts. Εδώ μπορείτε να μυηθείτε στα μυστικά του σκι ή του snowboard.

Απολαύστε εναέρια πλάνα από την περιοχή...

Βίντεο: n.p. production