Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 09:55

Καστρί: Tο «Πήλιο» της Αρκαδίας (Φωτογραφίες)

Καστρί: Tο «Πήλιο» της Αρκαδίας (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: korolis_photographydesign

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αποκαλούν και ως το «Πήλιο» της Αρκαδίας, καθώς η μοναδική φυσική ομορφιά της περιοχής γύρω από αυτό και τα υπόλοιπα χωριά που αποτελούν τα λεγόμενα Καστριτοχώρια, παραπέμπουν σε τοπία στο πανέμορφο βουνό των Κενταύρων.

Ο λόγος για το Καστρί, το γραφικό χωριό της Κυνουρίας, που συναντάται σε υψόμετρο 950 μέτρων, χτισμένο σε κατάφυτη λοφοσειρά του Πάρνωνα γεμάτη με καστανιές, κερασιές, πλατάνια και καρυδιές.

Αρκετά γραφικά σοκάκια, παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια και παλιά μαγαζάκια συνθέτουν την εικόνα του, η οποία ολοκληρώνεται από την γραφική πλατεία με τα παραδοσιακά καφενεδάκια όπου κανείς μπορεί, εκτός από την υπέροχη θέα προς τον Πάρνωνα, να απολαύσει μερακλίδικο καφέ ή παραδοσιακές γεύσεις της τοπικής κουζίνας.

Στα όσα θα τραβήξουν την προσοχή του επισκέπτη στο Καστρί το διώροφο πετρόχτιστο δημοτικό σχολείο, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και ο νερόμυλος της Εκκλησιάς, λίγο πιο πάνω από τα τελευταία σπίτια του χωριού. Η ξακουστή Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου συναντάται βορειοανατολικά του χωριού, την οποία μπορεί να προσεγγίσει κανείς σύμφωνα με το newsbeast μέσω μονοπατιού που ξεκινά από το Καστρί και περνά μέσα από υπέροχα, φυσικά τοπία.

Σε κοντινή απόσταση από το χωριό, στο δρόμο Άστρους- Αγίου Πέτρου, συναντάται το εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς κεδρόδασος, στο οποίο από το 2007 λειτουργεί και κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.