Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 09:03

Κασσιόπη: Το παραδοσιακό ψαροχώρι της Κέρκυρας (Βίντεο)

Το νησί των Φαιάκων αποτελεί έναν προορισμό που σε μαγεύει όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλες τις εποχές του χρόνου.

Και ένα από τα χωριά που ξεχωρίζει και όπως αναφέρει το exploringgreece.tv για την παραδοσιακή του μορφή και την γραφικότητά του είναι η Κασσιόπη. Το παραδοσιακό ψαροχώρι που σου κλέβει την καρδιά. Και ενώ έχει αναπτυχθεί πολύ τουριστικά έχει καταφέρει να διατηρήσει το παραδοσιακό της στυλ. Και αυτό είναι που κερδίζει τους επισκέπτες και επιστρέφουν ξανά εκεί με την πρώτη ευκαιρία.

Κασσιόπη, το παραδοσιακό ψαροχώρι στην Κέρκυρα

Η Κασσιόπη βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά της Κέρκυρας και αυτό που το χαρακτηρίζει είναι ότι έχει διατηρήσει την μορφή του σαν ψαροχώρι. Και ναι μεν έχει εξελιχθεί σαν τουριστικός προορισμός αλλά διατηρεί αναλλοίωτο το χαρακτήρα του. Η Κασσιόπη είχε δημιουργηθεί στην αρχαιότητα σαν ένα χωριό ψαράδων και σήμερα παρέχει έναν σύγχρονο τρόπο διακοπών και δύο πανέμορφες παραλίες για ατελείωτο μπάνιο.

Το όμορφο αυτό παραδοσιακό ψαροχώρι στην Κέρκυρα έχει πλούσια ιστορία. Κατά την ρωμαϊκή εποχή είχε εξελιχθεί σε ένα εύπορο χωριό καθώς βρισκόταν στην ναυτική πορεία. Σήμερα έχει τη δική του γοητεία και ομορφιά, ένα γραφικό λιμάνι και παραδοσιακά καταλύματα για όλους τους τύπους των ταξιδιωτών.

Στην Κασσιόπη θα απολαύσεις βόλτες και ξενάγηση στα ερείπια του βυζαντινού κάστρου, φαγητό στο γραφικό λιμάνι και μπάνιο στους δύο όρμους με τις παραλίες χωρισμένες από ένα ακρωτήρι. Οι παραλίες εξάλλου ξεχωρίζουν από μόνες τους για την ομορφιά τους. Δεν είναι αμμώδεις και μεγάλες αλλά έχουν μια ομορφιά που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Είναι βραχώδεις και αρκετά μικρές με βότσαλο και πεντακάθαρα γαλαζωπά νερά. Θαρρείς και εμφανίζονται να βγαίνουν πίσω από το ακρωτήρι. Πρόκειται για μέρη τα οποία κυριολεκτικά είναι απομονωμένα και αθέατα στο γυμνό μάτι, όπως η Μπαταριά, το Κανόνι αλλά και ο Καλαμιώνας

Το κάστρο της Κασσιόπης

Αυτό που σου τραβάει τα βλέμματα, επίσης, στην Κασσιόπη είναι το Κάστρο που έχει επίσης την δική του ιστορία. Η οχύρωση του λιμανιού έγινε τον 13ο αιώνα και οδήγησε εκ νέου στο χτίσιμο του κάστρου από τους Ανδηγαυούς ηγεμόνες της Κέρκυρας. Έφτιαξαν αρκετά ενδιάμεσα παρατηρητήρια με σκοπό να μπορούν να γίνονται με γρήγορους ρυθμούς οι ανταλλαγές μηνυμάτων.

Ωστόσο, το φρούριο καταστράφηκε από τους Βενετούς καθώς εκείνοι ένα νεότερο δικό τους πάνω στον λόφο. Το Κάστρο της Κασσιόπης έχει θεωρηθεί ως ένα από τα τρία ισχυρότερα κάστρα του νησιού, αποτελώντας ένα πολύ σημαντικό αμυντικό τρίγωνο.

Οι εικόνες από ψηλά που προσφέρει το κανάλι Travel Inspiration του Youtube: