Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 17:15

Ποτάμι: Μια κατάφυτη παραλία με φαράγγι και καταρράκτες στη Σάμο (Βίντεο)

Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Σάμου, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη τόσο με τα καταγάλανα νερά της, όσο και με το υπέροχο και κατάφυτο τοπίο ολόγυρά της.

Ο λόγος για την παραλία Ποτάμι, κοντά στο Καρλόβασι, αγαπημένη επιλογή τόσο των κατοίκων του νησιού, όσο και των επισκεπτών του. Τα πολύ καθάρα και καταγάλανα νερά σε συνδυασμό με το μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο ολόγυρά της, καθιστούν την ακρογιαλιά σε αρκετά δημοφιλή επιλογή.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της το γεγονός ότι πάνω από την παραλία υπάρχει ένα μεγάλο φαράγγι, το οποίο σε απόσταση 1 χλμ. με τα πόδια φέρνει τον επισκέπτη στην «αγκαλιά» πολυάριθμων καταρρακτών (πολλοί κάνουν μπάνιο σε αυτούς), σε ένα ξεχασμένο Γενοβέζικο Κάστρο που δεσπόζει στο φαράγγι και στο απόλυτο πράσινο και δροσιά.

Όσοι επισκεφτούν την παραλία αξίζει να παραμείνουν σε αυτή μέχρι την ώρα του ηλιοβασιλέματος, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές εικόνες που θα αντικρίσουν στο νησί. Κοντά στην παραλία υπάρχει το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως, ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής εκκλησάκι στο οποίο λαμβάνουν χώρα πολλοί γάμοι και βαπτίσεις, καθώς η θέα και το τοπίο τριγύρω είναι μοναδικό.

Από εδώ προσεγγίζονται εύκολα και οι παραλίες Μικρό και Μεγάλο Σεϊτάνι, που αποτελούν ακρογιαλιές «σήμα κατατεθέν» της Σάμου.

Απολαύστε τις υπέροχες εικόνες από την παραλία Ποτάμι που εξασφάλισε ο youtuber haanity.