Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 09:00

Νησιά-διαμάντια της Ελλάδας - «Κρυφές» επιλογές για διακοπές (Φωτογραφίες)

Είναι μικρά, πανέμορφα, παρθένα, περιτριγυρισμένα από ένα «πέπλο» γαλήνης και ηρεμίας, αληθινά και μαγευτικά σαν κοσμήματα της φύσης.

Το travel.eleftheriaonline σας προτείνει 27 κρυμμένα διαμάντια της Ελλάδας, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τον προορισμό για τις φετινές σας διακοπές.

Πρόκειται για όχι και τόσο διαφημισμένα νησιά σε Αιγαίο και Ιόνιο που «ζουν» στη σκιά των κοσμοπολίτικων νησιών όπως αυτά της Σαντορίνης, της Μυκόνου και της Ζακύνθου, αποτελώντας ωστόσο μικρούς παραδείσους για ψαγμένους travelers που αναζητούν το κάτι καινούργιο και πρωτότυπο στις εξορμήσεις τους.

Ανάφη

Λουσμένη στο εκτυφλωτικό φως, εξωτική, με άγρια και συνάμα γαληνεμένη ομορφιά, η Ανάφη ανέπαφη από το μαζικό τουρισμό, είναι μια εναλλακτική και γοητευτική πρόταση διακοπών.

Φολέγανδρος

Εντυπωσιάζει με την ομορφιά της, γοητεύει με τους ήρεμους ρυθμούς της. Οι διακοπές στη Φολέγανδρο θα σας κάνουν κομμάτι μιας μεγάλης παρέας με φόντο το Αιγαίο.

Κουφονήσια

Δυο μικρά νησιά, 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα παραδείσου! Εξωτικές παραλίες, ακατέργαστη ομορφιά, καλό φαγητό. Εδώ οι διακοπές μοιάζουν αιώνιες…

Ιθάκη

Σύμβολο της πιο «γλυκιάς» πατρίδας, αυτής που αναζητά ο καθένας. Νησί μαγικό, καταπράσινο, «γεμάτο» ιστορία και παραλίες συγκλονιστικές.

Αστυπάλαια

Αγνή και γαλήνια, με μυστικούς «θησαυρούς» και παραλίες ονειρικές, ιδανική για τους θιασώτες των εναλλακτικών καλοκαιρινών διακοπών.

Λειψοί

Απείραχτο αιγαιοπελαγίτικο χρώμα για γαλήνιες διακοπές με άρωμα αυθεντικότητας και παρθένα φύση που θα σας σαγηνεύσει.

Σίκινος

Μέρες βουτηγμένες στον ήλιο και στο φως, γνήσιες απολαύσεις, αίσθηση μιας αγνής εποχής που έχει περάσει και ανέγγιχτη ομορφιά.

Δονούσα

Η Δονούσα των μικρών Κυκλάδων με τις πανέμορφες παραλίες, τα πεντανόστιμα φαγητά της και τους φιλικότατους κατοίκους θα σας κλέψει σίγουρα την καρδιά.

Ηρακλειά

Αποτελεί μια ιδανική λύση διαφυγής από τους γρήγορους ρυθμούς, την κανονικότητα, την πίεση και το άγχος, είτε για όσους κατοικούν εκεί είτε για εκείνους που την επισκέπτονται.

Σχοινούσα 

Άπλετη θέα στον ανοιχτό ορίζοντα, κρυμμένοι privé κολπίσκοι, μια Xώρα βγαλμένη από ταινία του ’50, στέκια για τους αυθεντικούς καλοφαγάδες και νυχτερινή διασκέδαση στη minimum εκδοχή της…

Αμοργός

To «ανυπάκουο» νησί με τις παραδόσεις, το ρακόμελο και την ακατέργαστη ομορφιά.

Τήλος

«Δες, ανακάλυψε, μοιράσου» είναι το σλόγκαν των ντόπιων που μας προτρέπει να αφήσουμε ελεύθερες τις αισθήσεις μας, να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να χαρούμε τη γενναιοδωρία της φύσης.

Λέρος

Γεμάτη δύναμη και λυρισμό, με σεβασμό στη φύση, την παράδοση και τον άνθρωπο, η Λέρος είναι ο τόπος που για αιώνες ανθίζει η ομορφιά.

Φούρνοι 

Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο και να ζήσετε από κοντά την παλιά Ελλάδα. Να πάρετε το καράβι με προορισμό τους Φούρνους.

Διαπόντια νησιά (Οθωνοί, Ερεικούσσα, Μαθράκι)

Ενα υπέροχο σύμπλεγμα νησιών και βραχονησίδων βορειοδυτικά της Κέρκυρας, κόσμημα ολόκληρου του Ιονίου! Οσοι τα έχουν επισκεφθεί, δικαίως τα χαρακτηρίζουν μικρούς επίγειους παραδείσους... Τα Διαπόντια, που βρίσκονται σε απόσταση 8 με 10 χλμ. από την Κέρκυρα, αποτελούνται από τρία μεγαλύτερα νησιά, τους Οθωνούς, την Ερεικούσσα και το Μαθράκι.

Σαμοθράκη

Στο Βόρειο Αιγαίο, το ορεινό νησί με την άγρια φυσική ομορφιά θα σας τυλίξει στη μυστηριακή του αύρα.

Γαύδος

Η Γαύδος αποτελεί στολίδι μοναδικό στη Νότια Ευρώπη, με άγρια ομορφιά, πεντακάθαρα γαλάζια νερά, ονειρεμένες ανατολές, μαγευτικές δύσεις, σαγηνευτικές ακρογιαλιές και παραλίες, και θαλασσόκεδρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Θηρασιά

Η Θηρασιά είναι ένα μικρό νησί με πολλές φυσικές ομορφιές. Βρίσκεται δυτικά της Σαντορίνης και απέχει ένα μίλι από τον Φάρο της Οίας.

Καστελλόριζο

Στην άκρη των Δωδεκανήσων, το νησί που «φυλάει» τα σύνορα, θα σας συναρπάσει με την αναλλοίωτη αρχοντιά του.

Κίμωλος

Μικρή σε μέγεθος αστράφτει κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου. Αυθεντική και γοητευτική, η Κίμωλος σας καλωσορίζει.

Οινούσσες

Οι Οινούσσες είναι ιδανικός προορισμός αν αναζητάτε γαλήνιες διακοπές σε έναν παράδεισο, μακριά από την πολυκοσμία.

Άη Στράτης

Ο Άη Στράτης αποτελεί ένα ακριτικό νησί, "αφημένο" στη γαλήνη του βορειοανατολικού Αιγαίου, ιδανικό για όσους ψάχνουν να βρουν ησυχία και απομόνωση.

Ψαρά

Το μικρό νησάκι των Ψαρών βρίσκεται στο Ανατολικό Αιγαίο, απέναντι από τη Χίο και είναι ιδανικό για εκδρομές και χαλαρές διακοπές.

Χάλκη

Κάτω από το αιγαιοπελαγίτικο φως και πάνω από τη γαλάζια θάλασσα, ένα γνήσιο ελληνικό χαμόγελο υψώνεται ανάμεσα στα νησιά των Δωδεκανήσων και σας προσκαλεί.

Ελαφόνησος

Σμαραγδένια νερά, αμμόλοφοι, παραλίες και φωτεινός ουρανός. Ένας τόπος στον οποίο θα θελήσετε να μείνετε για πάντα.

Δείτε επίσης:

Road trip: Καλοκαιρινοί προορισμοί για αξέχαστα ταξίδια σε Δυτ. Ελλάδα και Πελ/νησο

Τα 20+1 πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας

Οι 25 καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου

Οι μοναδικές σε ομορφιά Χώρες των Κυκλάδων