Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 09:22

Μακρυνίτσα - Ένας δημοφιλής προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου (Φωτογραφίες)

Είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου. Παλιά αρχοντικά, πέτρινες πλατείες και μία θέα που «κόβει» την ανάσα, είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν τη Μακρυνίτσα ένα υπέροχο μέρος που μαγεύει τον επισκέπτη.

Βρίσκεται, στη δυτική πλευρά του Πηλίου και μοιάζει να έχει χτιστεί… κατακόρυφα, καθώς τα σπίτια στα δύο άκρα του οικισμού έχουν υψομετρική διαφορά τουλάχιστον 400 μέτρων!

Τη λένε και «Το μπαλκόνι του Πηλίου» και σύμφωνα με την παράδοση, το όνομα τής το έδωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος όταν την επισκέφτηκε για πρώτη φορά, έμεινε εντυπωσιασμένος από την υπέροχη θέα που απλωνόταν στα πόδια του. Άλλωστε, από το γραφικό αυτό χωριό, αγναντεύεις την πόλη του Βόλου, αλλά και τον Παγασητικό κόλπο.

Η Μακρυνίτσα είναι ένας δημοφιλής προορισμός όλες τις εποχές, ενώ ξεχωρίζει για το παραδοσιακό της χρώμα και την κλασική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική της. Στην κεντρική πλατεία του οικισμού, όπου κυριαρχούν τα πλατάνια, βρίσκονται η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και η μαρμάρινη πηγή με τις λεοντοκεφαλές. Τα γραφικά καλντερίμια της Μακρινίτσας οδηγούν τον επισκέπτη στις όμορφες γωνιές της, τα παραδοσιακά σπιτάκια της, αλλά και τα επιβλητικά αρχοντικά της.