Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 09:00

Άτοκος - Το όμορφο νησάκι μεταξύ Λευκάδας και Ιθάκης (Φωτογραφίες)

Νότια της Λευκάδας και βόρεια της Ιθάκης, όπου και ανήκει, η Άτοκος αποτελεί μέρος του συμπλέγματος των βόρειων Εχινάδων.

Η μικρή καταπράσινη νησίδα στο Ιόνιο, αποτελεί πραγματική έκπληξη για όποιον την επισκεφτεί, με την πλούσια και παρθένα φύση που την χαρακτηρίζει, αλλά και τα γαλαζοπράσινα, σαν πισίνας, νερά των παραλιών της, που ακολουθούν το «μοτίβο» των δυτικών ακτών της Λευκάδας.

Με ψηλές κορυφές, ψηλά κάτασπρα βράχια –κάποια από αυτά αγγίζουν το ύψος των 300 μέτρων– και εντυπωσιακές σπηλιές μαγεύει τους επισκέπτες.

Η κεντρική παραλία του νησιού είναι σχετικά μεγάλη με λευκή άμμο και βότσαλο και τιρκουάζ, διαυγή νερά ενώ περιμετρικά της Ατόκου και όσοι έχουν την δυνατότητα να την ανακαλύψουν με ιδιωτικό σκάφος θα ανακαλύψουν γραφικούς κόλπους και μικρές σπηλιές.

Λίγο πιο πάνω από την παραλία που αφήνει το καΐκι που αναχωρεί από το Νυδρί της Λευκάδας, συναντάται το εκκλησάκι του Αη Γιάννη του Θεολόγου, το οποίο μαζί με την μικρή ακατοίκητη βίλα των ιδιοκτητών του νησιού αποτελούν και τα μοναδικά κτίσματα της νησίδας.