Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 09:15

Η «φονική» παραλία με τις σπηλιές και τα πράσινα νερά στη Δυτική Μάνη (Φωτογραφίες)

Η γοητευτική Μάνη με την άγρια ομορφιά που την χαρακτηρίζει κερδίζει ολοένα και περισσότερο τους ταξιδιώτες, που την επιλέγουν για τις διακοπές τους.

Εκτός από το επιβλητικό «πέτρινο» τοπίο των οικισμών της, διαθέτει και ονειρικές ακρογιαλιές που μαγεύουν τον επισκέπτη με την παρθένα ομορφιά τους και προσκαλούν σε καλοκαιρινά μακροβούτια.

Μία από αυτές και η παραλία του Φονέα, στη Δυτική Μάνη, λίγο έξω από την Καρδαμύλη με κατεύθυνση προς Αρεόπολη, στο μέσον της διαδρομής Καλαμάτας- Αρεόπολης.

Ανέγγιχτη ακόμα από τον μαζικό τουρισμό, η παραλία συναντάται μετά από ένα μονοπάτι και ανάμεσα σε δέντρα και θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς άγνωστες, προς το ευρύ κοινό, ακτές της περιοχής.

Ένας μεγάλος και επιβλητικός βράχος δεσπόζει στη μέση του κόλπου χωρίζοντας την παραλία σε δύο επιμέρους ακρογιαλιές, με την φυσική σκιά του να δρα ευεργετικά για όσους δεν έχουν εξοπλιστεί με ομπρέλα. Οι περισσότεροι, ωστόσο, τον χρησιμοποιούν για διασκέδαση, καθώς λειτουργεί ως ένα είδος «βατήρα» για απολαυστικές, καλοκαιρινές βουτιές.

Ο μικρός παράδεισος του Φονέα, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, χαρακτηρίζεται για τα γαλαζοπράσινα βαθιά νερά με εντυπωσιακές σπηλιές, τα λευκά βότσαλα, καθώς και το τραχύ και άγριο τοπίο που τον «αγκαλιάζει».