Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 09:02

Πράσσα: Η όμορφη παραλία της Κιμώλου (Φωτογραφίες)

Πράσσα: Η όμορφη παραλία της Κιμώλου (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία: Thodoris Photiades

Μόλις πατήσετε το πόδι σας στην Κίμωλο, θα νιώσετε χωρίς αμέσως το φιλόξενο και ήρεμο vibe του νησιού.

Μπορεί η Κίμωλος να είναι μην είναι τόσο δημοφιλής όσο άλλα νησιά των Κυκλάδων, ωστόσο, σίγουρα αποτελεί τόπος αξέχαστων διακοπών. Η γοητεία του νησιού, που το είχε ξεχωρίσει πέρυσι η Telegraph, κάνει το μυαλό να αιχμαλωτίζει εικόνες με λευκά σοκάκια και λουλουδιασμένες αυλές, αλλά και παραλίες που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά.

Στην Κίμωλο υπάρχει μία από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας. Για τους περισσότερους επισκέπτες τα Πράσα ή Πράσσα, είναι η πιο ειδυλλιακή παραλία, ένας σκέτος παράδεισος. Η κατάλευκη άμμος ενώνεται με τα τιρκουάζ νερά, κάνοντας τον επισκέπτη να χαλαρώσει και να απολαύσει τη μέρα του. 

Η παραλία είναι οργανωμένη αλλά υπάρχει χώρος για όσους θέλουν να βάλουν την ομπρέλα και τα καρεκλάκια τους. Ακόμα και αν έχει αέρα δεν σηκώνει πολύ κύμα, οπότε αποτελεί μια υπέροχη επιλογή για οικογένειες.

Μάλιστα, η παραλία διαθέτει δανειστική βιβλιοθήκη. Μια βάρκα που λέει «όχι» στο πλαστικό στέκεται στην άμμο, κρύβοντας μέσα της βιβλία. Το έργο αποτελεί δωρεά του Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation, στο πλαίσιο του προγράμματος «Sea Change Greek Islands», με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών.