Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 09:45

Η κρυφή παραλία «θησαυρός» που απέχει μόλις 20 λεπτά από την Καλαμάτα (pics)

Μπορεί ως επί το πλείστον οι οργανωμένες παραλίες να έχουν την τιμητική τους λόγω των ανέσεων που προσφέρουν, όμως δεν είναι λίγοι οι λουόμενοι που αναζητούν προορισμούς που παρεκκλίνουν από αυτό το "ρεύμα", δίνοντας βάση στην γαλήνη και την ηρεμία που προσφέρει μια ακτή.

Αν πάρουμε για παράδειγμα την πόλη της Καλαμάτας, ένα από τα σημεία αναφοράς στην Μεσσηνία τους καλοκαιρινούς μήνες, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων στα ανατολικά του Μεσσηνιακού κόλπου θα βρεθούμε σε ένα γραφικό ψαροχώρι, στις Κιτριές.

Το μυστικό σε αυτό το μέρος βέβαια, δεν είναι η οργανωμένη παραλία που συναντάμε αρχικά, με τα εστιατόρια και τις ψαροταβέρνες, αλλά μια δεύτερη, πίσω από το λιμανάκι, στο τέρμα του δρόμου.

Πρόκειται για μια κρυφή παραλία «θησαυρό» -όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι- με καταπράσινα νερά, στρωμένη με βότσαλο και διάσπαρτα βραχάκια ενώ η πλούσια βλάστηση της περιοχής όπως φαίνεται μέσα από τις φωτογραφίες του travel.eleftheriaonline φτάνει μέχρι την θάλασσα, δημιουργώντας ένα ονειρεμένο σκηνικό.

Η διαδρομή από την κοσμική παραλία της Σάντοβας μέχρι τις Κιτριές είναι πολύ γραφική. Περνά από μικρούς οικισμούς δίπλα από τη θάλασσα, αποτελώντας παράλληλα μια καλή επιλογή για βόλτα με το όχημα σας όλους τους μήνες του χρόνου.