Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 09:17

Ψέριμος - Ο κρυφός «παράδεισος» του Αιγαίου (Φωτογραφίες)

Αν ψάχνετε για ένα ήσυχο μέρος, μακριά από τη βοή των πολυσύχναστων αστικών κέντρων, ένα μέρος όπου θα είστε αισθάνεσθε πως είστε εσείς και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού, τότε μπορείτε να το βρείτε στο Αιγαίο.

Βόρεια της Κω και νοτιοανατολικά της Καλύμνου βρίσκεται ο μικρός -και κρυφός όπως λένε πολλοί-παράδεισος του Αιγαίου, η Ψέριμος. Είναι το μικροσκοπικό νησί των Δωδεκανήσων, μόλις 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το οποίο, όμως, επιφυλάσσει στον επισκέπτη ήσυχες και γαλήνιες διακοπές. Το νησί, που λέγεται και Κάπαρη, έχει πολλούς χαμηλούς λόφους και μικρές κοιλάδες με ελαιόδεντρα. Το βόρειο άκρο του νησιού ονομάζεται «Άκρα Βασιλική» και το νοτιότερο άκρο «Άκρα Ρούσσα».

Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι πεντακάθαρες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά είναι «μαγνήτης» για τους επισκέπτες, που απολαμβάνουν την ηρεμία, τον ήλιο και τη θάλασσα, στον εναλλακτικό προορισμό όπου δεν υπάρχουν δρόμοι, δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και υπάρχει μόνο ένας οικισμός. Ο λόγος για τα Αυλάκια, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του νησιού. Τα Αυλάκια είναι και η μεγαλύτερη και ωραιότερη αμμουδιά του νησιού, με ρηχά και διάφανα νερά.

Πολλοί επιλέγουν την Ψέριμο σαν προορισμό για ημερήσια εκδρομή από τα κοντινά νησιά, κυρίως την Κω και την Κάλυμνο.