Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 09:32

Πέτρα - Η ξεχωριστή παραλία της Πάτμου (Φωτογραφίες)

Μπορεί η Πάτμος να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το θρησκευτικό τουρισμό, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να την επισκεφτείτε και για τις καλοκαιρινές διακοπές σας.

Αυτό το μικρό σε έκταση νησί αποτελεί ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε να έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε περισσότερες από μία παραλίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στο νησί της Αποκάλυψης, λοιπόν, θα βρείτε παραλίες για όλα τα γούστα, οργανωμένες, οικογενειακές, απομακρυσμένες, με άμμο ή βότσαλο, προσεγγίσιμες με σκάφος, αυτοκίνητο ή και με τα πόδια.

Από τις πιο εντυπωσιακές είναι αυτή της Πέτρας, με την φαρδιά γλώσσα από άμμο και χαλικάκι να οδηγεί στο ακρωτήριο με τον επιβλητικό βράχο της Καλικατσούς, ο οποίος φαίνεται ότι αναδύεται μέσα από τη θάλασσα. Μια εικόνα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που καθηλώνει τον επισκέπτη στην μαγευτική ακρογιαλιά.

Ο βράχος της Καλικατσούς μέχρι τον 14ο αιώνα λειτουργούσε ως ερημητήριο, ενώ αν τον παρατηρήσει κανείς καλύτερα θα παρατηρήσει τα λαξευτά σκαλοπάτια που οδηγούν στην κορυφή του. Οι πιο τολμηροί που θα επιχειρήσουν να σκαρφαλώσουν σε αυτή θα ανταμειφθούν πλήρως από την υπέροχη θέα που θα απλωθεί μπροστά τους.

Η παραλία της Πέτρας ξεκινάει δεξιά του βράχου και είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες για όσους δεν θέλουν να απαρνηθούν τις ανέσεις τους ακόμη και κατά την διάρκεια των βουτιών τους, ενώ διαθέτει και θαλάσσια σπορ για τους πιο αθλητικούς. Μεγάλα βότσαλα τόσο έξω στην ακτή, όσο και μέσα στη θάλασσα και κρυστάλλινα καταγάλανα νερά στα βασικά χαρακτηριστικά της.