Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 09:07

Τα 20+1 πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας (Φωτογραφίες)

Τα 20+1 πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία: daniele_pedone (Μύκονος)

Αναμφισβήτητα, το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι συνυφασμένο με τα νησιά της.

Όλα τα νησιά γεμίζουν με κόσμο που κατακλύζει τις παραλίες τους, όμως κάποια λόγω του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα τους προσελκύουν ακόμα περισσότερους εκδρομείς, συνδυάζοντας τα ωραία τοπία με την... πιο ζωηρή κίνηση στους σοκάκια και στα μαγαζιά τους.

Το travel.eleftheriaonline με βάση αυτή την κατηγορία ξεχώρισε τα 20+1 πιο κοσμοπολίτικα νησιά της χώρας, παρουσιάζοντας τα μέσα από όμορφες φωτογραφίες που έχουν ανεβεί το τελευταίο διάστημα στο instagram.

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη και το ηλιοβασίλεμα στην Οία προσελκύουν εκατοντάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι. Το βραχώδες νησί με τα εντυπωσιακά μέρη και τη σύγχρονη κοσμοπολίτικη ζωή αποτελεί σταθερή αξία. 

Μύκονος

Το νησί των ανέμων είναι σίγουρα ένας από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς και αποτελεί σταθερή επιλογή για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Η Μύκονος θεωρείται το νησί της διασκέδασης, με διαφορετικά πάρτι να γίνονται σε κάθε γωνία του, από το Super Paradise μέχρι τα κοσμοπολίτικα Ματογιάννια.

Ίος

Η Ίος εδώ και κάποια χρόνια έχει γίνει παράδεισος για όσους αγαπούν τα clubs και τις διασκεδαστικές διακοπές. Πέρα όμως από αυτή της τη φήμη, έχει μια δική της προσωπικότητα και μερικά από τα πιο ψαγμένα "μυστικά" των Κυκλάδων.

Πάρος

Ένα νησί που είναι συνδυασμένο με τις πρώτες ενήλικες διακοπές, αφού οι περισσότεροι το επιλέγουν για τις πρώτες τους διακοπές μετά το σχολείο, αλλά και ένα νησί που διαλέγουν όσοι θέλουν να κάνουν διακοπές γεμάτες διασκέδαση. Με τα μπαρ της Νάουσας και της Παροικιάς να σφύζουν από ζωή κάθε βράδυ, η Πάρος είναι σίγουρα ένα ιδανικό νησί για κοσμοπολίτικες διακοπές.

Σκιάθος

Η Σκιάθος είναι σίγουρα το πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, με πολλούς από τους Έλληνες, ειδικά αυτούς που μένουν στη Βόρεια Ελλάδα, να το προτιμούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα τελευταία χρόνια ειδικότερα έχει γίνει πόλος έλξης των διάσημων εσωτερικού και εξωτερικού, προσφέροντας εντυπωσιακές παραλίες με διάθεση για πάρτι, ενώ έχει και έντονη βραδινή διασκέδαση.

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ίσως το πιο κοσμοπολίτικο νησί του Ιονίου, που είναι ταυτισμένο με μύθους και με πριγκίπισσες. Αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο και πηγή έμπνευσης για όλες τις καλές τέχνες. Έχει τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και διαθέτει ιδιαίτερη αίγλη, η οποία, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές, τις παραλίες και τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, την καθιστά έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς.

Ρόδος

Το μεγαλύτερο και επίσης δημοφιλέστερο νησί των Δωδεκανήσων βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου και είναι η Ρόδος. Η καλά διατηρούμενη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και φέρει το ίδιο όνομα με το νησί. Ψηλά ξενοδοχεία παρατάσσονται κατά μήκος των βόρειων και ανατολικών ακτών. Μικρά χωριά και θέρετρα βρίσκονται διάσπαρτα στις άλλες ακτές του νησιού. Είτε λατρεύετε τις παραλίες, τα μπαρ ή τους αρχαιολογικούς χώρους, στη Ρόδο μπορείτε να τα απολαύσετε όλα. 

Νάξος

H Νάξος είναι ένα μοναδικό κράμα αρχαίων μνημείων και παραλιών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και, σύμφωνα με την παράδοση, εδώ πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Δίας. Μόλις φτάσετε στη Νάξο, πάρτε το δρομάκι που οδηγεί στη νησίδα Παλάτια, εκεί όπου στέκει αγέρωχο το σύμβολο της πόλης, η Πορτάρα, μια πέτρινη πύλη ενός αρχαίου ναού που δεν υπάρχει πια.

Κεφαλονιά

Τα σμαραγδένια νερά της Κεφαλονιάς αντανακλούν αιώνες ιστορίας. Εξερευνήστε το μαγευτικό σπήλαιο της Δρογκαράτης, ταξιδέψτε στα νερά της Ιθάκης με ένα σκάφος γυάλινου πυθμένα ή θαυμάστε τους θησαυρούς του Αρχαιολογικού μουσείο του Αργοστολίου, της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποδράσετε σε έναν από τους πολυάριθμους, απομονωμένους ορμίσκους του νησιού.

Μήλος

Γνωστό ως το “Νησί των Χρωμάτων” χάρη στα σμαραγδένια νερά του και τα κτίρια του βαμμένα σε ζωντανούς τόνους, το νησί της Μήλου, με το σχήμα πετάλου, πλέει γαλήνια στο Αιγαίο Πέλαγος. Εκεί ανακαλύφθηκε το περίφημο σε όλο τον κόσμο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Ακόμα κι αν εκείνο εκτίθεται πλέον στο Λούβρο, η Μήλος έχει κι άλλες ομορφιές για να θαυμάσετε. Υπάρχουν δεκάδες παραλίες που προσφέρουν μία ποικιλία χρωμάτων και πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς άμμου, πέτρας και κοχυλιών.

Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος εκτός από όμορφη, είναι και εύφορη, αφού παράγει πληθώρα προϊόντων, όπως ελιές και σταφύλια. Η μουσική αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο της ντόπιας κουλτούρας. Σχεδόν κάθε νύχτα θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μία συναυλία ή γιορτή και σίγουρα θα μαγευτείτε από το κέφι και τις μελωδίες των Ζακυνθινών μουσικών. Παράλληλα, για όσους αγαπούν τα δυνατά events ο Λαγανάς αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Αλόννησος

Στη δυτική πλευρά του Αιγαίου, στην άκρη των Σποράδων, σάς περιμένει η Αλόννησος, για να σας συνεπάρει με την ανεπιτήδευτη γοητεία της. Μοιάζει σαν να κόπηκε από τα πλευρά του Πηλίου και να αφέθηκε στο Αιγαίο να αρμενίζει. Καταπράσινη και γοητευτική η Αλόννησος είναι από εκείνα τα ελληνικά νησιά που σας χαρίζει απλόχερα διακοπές χαλάρωσης και χίλιες εικόνες ομορφιάς.

Κως

Στην άκρη των Δωδεκανήσων σας περιμένει μια πανδαισία συναισθημάτων, εμπειριών και συγκινήσεων. Στην Κω θα συναντήσετε ψηλόλιγνους φοίνικες, απέραντες αμμουδερές παραλίες και ιστορικά αξιοθέατα από διαφορετικές περιόδους και εποχές.

Σύρος

Η Σύρος δεν θεωρείται άδικα η αρχόντισσα των Κυκλάδων. Η Ερμούπολη είναι μια νησιωτική πολιτεία που όμοιά της δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Επιπλέον, στην Άνω Σύρο, θα περπατήσετε στα χνάρια των αυθεντικών ρεμπέτηδων, μέσα από γραφικά ταβερνάκια της περιοχής.

Σπέτσες

To μικρό αυτό κοσμοπολίτικο νησί με τη μοναδική ατμόσφαιρα, θα σας κάνει να το επισκεφτείτε ξανά και ξανά. Ιδανικός προορισμός για μικρές αποδράσεις όλο τον χρόνο, αλλά και για καλοκαιρινές διακοπές οι Σπέτσες έχουν την ιδιότητα να σας κάνουν να νιώθετε μοναδικοί.

Παξοί

Με ιστιοπλοϊκό, με σκάφος ή και με το πλοίο της γραμμής, όποιος βάζει πλώρη για τους Παξούς, βάζει πλώρη για τον... παράδεισο. Οι εξωτικές παραλίες, τα πράσινα και τιρκουάζ νερά, η λευκή άμμος αλλά και το ψιλό βότσαλο προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι.

Λευκάδα

Το «στεριανό» νησί του Ιονίου με την κοσμοπολίτικη γοητεία και τις φημισμένες παραλίες θα σας μαγέψει με τη λάμψη του. Σίγουρα έχετε δει φωτογραφίες των διάσημων παραλιών της Λευκάδας. Όταν όμως την επισκεφτείτε, θα διαπιστώσετε ότι η αλήθεια της ξεπερνά κάθε φήμη.

Σκόπελος

Αν στις ιδανικές σας διακοπές, πρώτο ρόλο παίζει η χαλαρότητα, η φυσική ομορφιά και ο τοπικός χαρακτήρας, η Σκόπελος συγκεντρώνει τα φώτα πάνω της. Τον καμβά του νησιού αυτού των Σποράδων συνθέτουν ένα τοπίο με γαλαζοπράσινα νερά και μυρωδάτα πεύκα, κερδίζοντας ολοένα πόντους στις προτιμήσεις των τουριστών.

Σίφνος

Στις Κυκλάδες, υπάρχει ένα νησί που φημίζεται για την αρχιτεκτονική του και την πρωτοτυπία της κυκλαδίτικης ομορφιάς του. Η Σίφνος συνδυάζει γραφικότητα, γαστρονομία, λαϊκή τέχνη και παράδοση – όλα υπό το λαμπρό φως και τη μαγευτική αύρα του Αιγαίου.

Ύδρα

Η Ύδρα είναι ένα καθαρά κοσμοπολίτικο νησί που μας καλεί σε ένα ταξίδι στην ιστορία, τη δόξα και τη λάμψη των πρότερων εποχών του. Όταν επισκεφτεί κανείς την Ύδρα θα νιώσει ότι ζωντανεύει εμπρός του ένας πίνακας ζωγραφικής. Με τη γραφική της πόλη και την αρχιτεκτονική της να κλέβουν τον θαυμασμό ξεχωρίζει όλες τις εποχές του χρόνου.

Σύμη

Η Σύμη κερδίζει συνεχώς την ψήφο των τουριστών ως ένα ανερχόμενο κοσμοπολίτικο νησί. Διαθέτει λιμάνια που μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από ζωγραφικούς πίνακες, μπαρ, ταβέρνες και δεκάδες μικροσκοπικές παραλίες.

Δείτε επίσης:

Τα ωραιότερα χωριά του Αιγαίου Πελάγους

Οι 70 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας 1/2

Οι 70 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας 2/2