Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 09:19

Αντίπαρος - Tο μικρό και πανέμορφο νησί των Κυκλάδων (Βίντεο+φωτογραφίες)

Πριν κάποια χρόνια η Αντίπαρος ήταν για πολλούς ταξιδιώτες μία μονοήμερη βόλτα για εκείνους που είχαν επιλέξει για καλοκαιρινό τους προορισμό την Πάρο.

Ωστόσο, ανέκαθεν το μικρό και πανέμορφο αυτό νησί είχε το δικό της κοινό, που της παραμένει πιστό, ακόμη και τώρα που η Αντίπαρος έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή προορισμό Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Άλλωστε, η Αντίπαρος – αν και μικρή – τα συνδυάζει όλα: λιτή ομορφιά, μέρη που σου προσφέρουν ηρεμία, σεργιάνι σε ένα αυθεντικό κυκλαδίτικο σκηνικό, μακραίωνη ιστορία για όσους επιθυμούν ένα ταξίδι στον χρόνο και διασκέδαση.

Έτσι, ο ταξιδιώτης μπορεί να απολαύσει τις βόλτες τους στα σοκάκια της ανάμεσα στα κατάλευκα σπίτια με τα μπλε παράθυρα και τις βουκαμβίλιες να σκορπούν το χρώμα και την ομορφιά τους στο τοπίο. Είναι όμως και το σπήλαιο που έχει στα σπλάχνα της, ένα από τα αρχαιότερα του κόσμου, φυσικό καταφύγιο από τη νεολιθική εποχή, που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες. Είναι και το κάστρο της, χαρακτηριστικό δείγμα οχύρωσης της περιόδου 13ου- 16ου αιώνα.

Στην νησίδα Σαλιαγκός βρίσκεται ο αρχαιότερος οικισμός των Κυκλάδων, ενώ το Δεσποτικό, ακατοίκητο νησάκι στα νοτιοδυτικά, αποτελεί τόπο μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας. Και βέβαια είναι οι πανέμορφες παραλίες της, τα μπαράκια της, η πλατεία της, αλλά και οι ζεστοί, φιλόξενοι κάτοικοί της, που κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστή την ατμόσφαιρα του νησιού.

Βίντεο: Drone Tv