Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 09:34

Άσπρη λίμνη - Ένας κρυφός παράδεισος στα Χανιά (Φωτογραφίες)

Μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Κρήτης και σε πολλούς όχι γνωστή, η Άσπρη Λίμνη στα Χανιά μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι μια από τις ωραιότερες του νησιού.

Η παραλία βρίσκεται λίγο έξω τον οικισμό της Μονής Χρυσοσκαλίτισσας, 70 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στο Ελαφονήσι, στο οποίο συρρέουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, η Άσπρη Λίμνη είναι λιγότερο γνωστή παρότι εξίσου όμορφη. Φτάνοντας κανείς εκεί δεν πρέπει να περιμένει να δει μια οργανωμένη παραλία αλλά ένα μικρό, αγνό μέρος της ακτής με λευκή άμμο και βράχους που δημιουργούν ουσιαστικά ένα φυσικό φράγμα και σου δίνουν την αίσθηση ότι πρόκειται για μια λίμνη με θαλασσινό νερό.

Το γεγονός ότι παραμένει ανεκμετάλλευτη την κάνει ακόμη πιο γοητευτική, ενώ όσοι έχουν σκοπό να την επισκεφτούν θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπάρχει φυσική σκίαση. Οπότε θα είναι καλύτερα να προμηθευτείτε με τα απαραίτητα για να απολαύσετε το μπάνιο σε αυτή την όμορφη γωνιά της Κρήτης.

Την Άσπρη Λίμνη θα τη βρείτε σχετικά εύκολα ακολουθώντας τις πινακίδες που υπάρχουν ενώ σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια των φιλόξενων κατοίκων που είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν κάθε φορά.

Τα διάφανα και πεντακάθαρα νερά θα σας ανταμείψουν για την διαδρομή που θα κάνετε ως εκεί ενώ σίγουρα θα βρείτε ένα καλό σημείο να βάλετε την ομπρέλα και την πετσέτα σας για να την απολαύσετε. Το σημείο αποτελεί μάλιστα τη δυτική αποικία του φοίνικα του Θεόφραστου, του προστατευόμενου κρητικού φοινικόδεντρου. Αν προγραμματίσετε τις διακοπές σας στα Χανιά αξίζει να οργανώσετε μια εκδρομή στην παραλία της Άσπρης Λίμνης ενώ αποτελεί καλή ευκαιρία αν θα πάτε και στο γειτονικό Ελαφονήσι. Το όμορφο, γαλήνιο τοπίο, η ησυχία και τα καθαρά νερά θα σας αποζημιώσουν και θα επιστρέψετε ξανά όποτε σας δοθεί η ευκαιρία.

>