Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 09:41

Κέρκυρα - Ανακαλύψτε το ακρωτήρι Δράστης (Βίντεο+φωτογραφίες)

Βορειοδυτικά της Κέρκυρας στην περιοχή των Περουλάδων και μακριά από πολυσύχναστες παραλίες, βρίσκεται ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο. Επιβλητικό, σαγηνευτικό και ταυτόχρονα άγριο, μαγεύει όσους το ανακαλύπτουν. Είναι το ακρωτήρι Δράστης, στην Κέρκυρα που αποτελεί απτή απόδειξη πως το νησί έχει πολλές κρυφές γωνιές και μυστικά που καλούν τον επισκέπτη να τα ανακαλύψει.

Το ακρωτήρι είναι ένα δασώδες τοπίο, ιδανικό για κολύμπι και ήρεμες στιγμές με μια μοναδική επαφή με την απέραντη θάλασσα. Άλλωστε, οι φυσικοί σχηματισμοί της ακτής σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι δυσπρόσιτο και άρα όχι ανεπτυγμένο τουριστικά αποτελούν το μεγάλο πλεονέκτημά του.

Ένας κεντρικός βράχος που ξεχωρίζει, πλαισιώνεται από μικρότερους που αγκαλιάζονται από κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά στα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει μια εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη, κολυμπώντας σε ένα παραδεισένιο μέρος. Εκτός όμως από αυτό το σημείο, στο ακρωτήρι υπάρχουν κοντά κι άλλες εξίσου όμορφες παραλίες με συντροφιά τους ήχους της θάλασσας και της φύσης αλλά και μικρές νησίδες που θα σας γοητεύσουν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί δέος στον επισκέπτη είναι η ακτογραμμή σε όλη την περιοχή με τα απόκρημνα βράχια και τους ιδιαίτερα γνωστούς βράχους στο Σιδάρι. Τα βράχια της ακτογραμμής καταλήγουν σε γαλάζια, τιρκουάζ και μπλε νερά συνθέτοντας μια εικόνα απαράμιλλου κάλλους σε μια γωνιά της Ελλάδας όχι τόσο γνωστή σε όλους.

Το ακρωτήρι «Δράστης» που μοιάζει, μπορούμε να πούμε, με ένα μικρό φιόρδ βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Κέρκυρας. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε μια βόλτα με βαρκούλα, εμπειρία που θα σας αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις.

Βίντεο: G. Traveller