Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 09:42

Κοκκάρι - Το γραφικό λιμανάκι της Σάμου (Βίντεο)

Δέκα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Σάμου, πάνω στον παραλιακό δρόμο του νησιού, βρίσκεται το Κοκκάρι, μικρό λιμάνι με όμορφα καλά διατηρημένα σπίτια και ωραίες παραλίες.

Χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα πάνω στα ερείπια παλαιότερου οικισμού και για το όνομά του υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη λέει πως σχετίζεται με την καλλιέργεια του κοκκαριού, του μικρού κρεμμυδιού, δηλαδή, και η δεύτερη πως σχετίζεται με το όνομα του πρώτου ιδιοκτήτη.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του Κοκκαρίου ασχολούνται ως επί το πλείστον με τον τουρισμό, καθώς το γραφικό λιμανάκι είναι από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά μέρη της Σάμου. Τα καλοδιατηρημένα σπίτια στον οικισμό, η πλούσια βλάστηση στην περιοχή και οι όμορφες παραλίες, όποως οι Τσαμαδού και Λεμονάκια, προσελκύουν πλήθος επισκεπτών που βρίσκουν στο Κοκκάρι αρκετές επιλογές για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση.

Οι παραθεριστές του Ιουλίου έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και στο μεγάλο πανηγύρι που διοργανώνεται στις 27 Ιουλίου, στη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα.

Βίντεο: haanity