Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2018 14:57

Το κάστρο της Μεθώνης «πρωταγωνιστεί» σε διεθνή διαγωνισμό (Βίντεο)

Η νότια Πελοπόννησος, φημίζεται για τη μοναδική της ομορφιά και τις... καστροπολιτείες της.

Μια από αυτές ξεχωρίζει και δεν είναι άλλη από το κάστρο της Μεθώνης.

Ένα από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα στον Ελληνικό χώρο κατά τον μεσαίωνα, το κάστρο της Μεθώνης, στη σημερινή του μορφή διαμορφώθηκε περίπου το 1209 από τους Ενετούς. Η χερσόνησος ήταν οχυρωμένη ήδη από την αρχαιότητα και φημιζόταν για το λιμάνι της! Το λιμάνι της, άλλωστε έβαλαν στόχο οι Βενετοί καθώς βρισκόταν ακριβώς στη μέση του δρόμου Βενετίας-Ανατολής. 

Το εκπληκτικό κάστρο της Μεθώνης είναι χτισμένο στη χερσόνησο του Αγίου Νικολάου και το μήκος του ξεπερνά τα 700 μέτρα. Στην άκρη του ξεχωρίζει το μικρό φρούριο Μπρούτζι που ενώνεται με το κάστρο με τεχνητή πέτρινη γέφυρα. 

Για να μπει κανείς σήμερα στο κάστρο θα πρέπει να περπατήσει πάνω στην εντυπωσιακή πέτρινη γέφυρα με τα 14 τόξα και να θαυμάσει τα εντυπωσιακά αξιοθέατα που σώζωνται μέχρι σήμερα, όπως ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, τα τουρκικά λουτρά που χρονολογούνται στον 19ο αιώνα, η οικία του Ιμπραήμ και το Μπούρτζι που κτίστηκε το 1500 από τους Τούρκους.

Ερχόμενοι στο σήμερα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει «πρωταγωνιστήσει» στα social media, προσφέροντας εντυπωσιακές λήψεις σε όποιον έχει επιχειρήσει να την «αιχμαλωτίσει».

Κάτι τέτοιο έκανε σχεδόν πριν ένα χρόνο η ομάδα της Dronegr, πετώντας το drone της πάνω από την ιστορική καστροπολιτεία της Μεσσηνίας. Το αποτέλεσμα όπως θα δείτε παρακάτω την αποζημίωσε και με το παραπάνω, αφού τα πλάνα που κατέγραψε είναι μοναδικά.

Το εν λόγω βίντεο έτσι, συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό "The Best Drone Videos of the Week 2018", ο οποίος ολοκληρώνεται στις 31/12 και ο νικητής θα αναδειχθεί από την ψήφο του κόσμου.

Εσείς από την πλευρά σας μπορείτε να βοηθήστε με την ψήφο σας να γίνει το κάστρο της Μεθώνης γνωστό σε όλο τον κόσμο και η ξεχωριστή δημιουργία της ομάδας Dronegr να βρεθεί στην κορυφή πατώντας εδώ.