Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 09:17

Σπέτσες - Tο κόσμημα του Αργοσαρωνικού (Βίντεο+φωτογραφίες)

Στην αρχαιότητα αποκαλούσαν το νησί Πιτυούσα και Πιτυόνησο, από τα πολλά της πεύκα.

Οι Φράγκοι το ονόμαζαν Ιζόλα ντι Σπέσια, δηλαδή το νησί των αρωμάτων. Το σημερινό όνομά του το πήρε από τους ναυτικούς του Μεσαίωνα, Καταλανούς, Γενουάτες και Ενετούς.

Οι Σπέτσες είναι ο προορισμός που σκέφτεσαι όταν θέλεις να κάνεις μία ολιγοήμερη εκδρομή, όμως έχουν πολλά περισσότερα να προσφέρουν. Το νοτιοδυτικότερο νησί του Αργοσαρωνικού απέχει από τον Πειραιά 54 ναυτικά μίλια και μόλις 2,5 από την ακτή της Αργολίδας, στην περιοχή της Κόστα, κοντά στο Πόρτο Χέλι.

Η κάποτε μεταξύ των ισχυρότερων ναυτικών και εμπορικών δυνάμεων στο Αιγαίο είναι σήμερα ένα νησί με κοσμοπολίτικο αέρα και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και ζωής.

Ορόσημο είναι το λιμάνι της Ντάπιας με τη φημισμένη πλατεία και το παλαιό πυροβολείο. Το αρχοντικό της ηρωίδας του νησιού Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας λειτουργεί και ως μουσείο, ενώ το ιστορικό «Ποσειδώνιο» εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του.

Αφήστε τα βήματά σας να σας οδηγήσουν στα σοκάκια της πόλης των Σπετσών με τα καλαίσθητα νεοκλασικά και τις βοτσαλωτές αυλές. Άλλωστε αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται, οπότε θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε με τα πόδια και να γνωρίσετε την ομορφιά των Σπετσών από κοντά.

Βίντεο: SkyEye