Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 09:53

Μπέλλα Βράκα - Η εξωτική παραλία των Συβότων (Βίντεο+φωτογραφίες)

Έχουμε άπειρες επιλογές, όσες και οι παραλίες μας όταν έρχεται η ώρα να πάμε για μπάνιο. Ανάλογα σε ποιο κομμάτι της Ελλάδας ζούμε, μπορούμε να βρούμε -σε κοντινή απόσταση- παραλίες που θα καλύψουν τα γούστα μας.

Στην πραγματικότητα, η μερίδα του λέοντος όσον αφορά τα πιο κρυστάλλινα νερά, ανήκει στα νησιά. Κυκλάδες, Ιόνιο, Δωδεκάνησα, βόρειο Αιγαίο, Σποράδες, Κρήτη... Όπου -μα όπου- κι αν βρεθείτε θα βρείτε ονειρεμένες πλαζ, με αμμουδιά, με βότσαλο, με βράχια, με κόσμο, οργανωμένη ή απομονωμένη.

Δεν είναι όμως μόνο στα νησιά οι ωραίες παραλίες. Και η ηπειρωτική χώρα κρύβει διαμαντάκια που πρέπει απλώς να τα ανακαλύψεις.

Όπως η μαγική παραλία της Ηπείρου, Μπέλλα Βράκα (Όμορφη θέα στα Ιταλικά).

Με ένα όνομα που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσεις, η εξωτική παραλία της Θεσπρωτίας, ενώνει τα Σύβοτα, με το νησάκι Μουρτεμένο.

Για αν την επισκεφτεί κάποιος θα χρειαστεί απλά (και κυριολεκτικά) να περπατήσει μέσα στη θάλασσα.

Στη μικρή παραλία με τη χρυσή άμμο, μπορείτε να κάνετε πολλά και διάφορα θαλάσσια σπορ. Μπορείτε να την επισκεφτείτε με το αυτοκίνητο αλλά με μια υποσημείωση. Όταν πάρετε την αριστερή στροφή με προορισμό την παραλία, στην διχάλα με το Κάρβουνο, προσπαθήστε να αφήσετε το αυτοκίνητο πριν από τα τελευταία ξενοδοχεία που βρίσκονται πάνω από την Μπέλλα Βράκα, γιατί ο δρόμος καταλήγει σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συχνά κυκλοφοριακό κομφούζιο. Στην συνέχεια πάντως, το καταπράσινο μονοπάτι που οδηγεί στην ακτή θα σας ανταμείψει με την θέα που προσφέρει.

Φροντίστε να προμηθευτείτε καφέ, φαγητό και νερό, καθώς δεν υπάρχει κάποιο κατάστημα εστίασης εκεί κοντά. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που η συγκεκριμένη παραλία κρατάει την αγνότητα της.

Επίσης, δεν είναι προσβάσιμη για άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ θα την ευχαριστηθείτε περισσότερο αν πάτε ημέρες που δεν έχει πολύ κόσμο.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @mitsos__divas στις

Βίντεο: Klimis Chrs