Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018 09:25

Ηρακλειά: Αυθεντικές διακοπές ανάμεσα στα μεγαθήρια των Κυκλάδων (Βίντεο+φωτογραφίες)

Όταν λέμε αυθεντικές διακοπές εννοούμε το διάλειμμα εκείνο που σε κάνει να επιστρέφεις στη βάση σου έχοντας ξεχάσει το password για τον υπολογιστή σου ή το pin του κινητού σου. Διακοπές που σου επιτρέπουν να αποκοπείς σχεδόν από οτιδήποτε έκανες τον χειμώνα, να χαλαρώσεις, να νιώσεις ένα με τον προορισμό σου.

Ένας τέτοιος προορισμός είναι η Ηρακλειά, το δυτικότερο νησάκι στο σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων. Σε απλούς αριθμούς: 18 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μία ώρα από τη Νάξο, δύο οικισμοί, η Χώρα και ο Άγιος Γεώργιος.

Δεν υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για εστιατόρια και μπαρ, αλλά δεν θα σου λείψουν. Η Ηρακλειά θα σε φέρει στους ρυθμούς της και θα αρκείσαι στα πολύ απλά πράγματα, σε αυτά που ήρθες εδώ να βρεις. Με το μαγιό και τις σαγιονάρες, αν θέλεις, θα κινείσαι από το πρωί έως το βράδυ σε παραλία, εστιατόριο, καφέ μπαρ και πάλι από την αρχή. Και θα είσαι ευτυχισμένος.

Χωρίς να βγεις από την απολαυστική θερινή ραστώνη, στην οποία σε υποβάλλει το νησί, κάνε μία επίσκεψη στο εκπληκτικό σπήλαιο του Αϊ – Γιάννη, το μεγαλύτερο των Κυκλάδων. Ο μύθος λέει πως από τις πέτρες που πετούσε ο Πολύφημος στον Οδυσσέα από το σπήλαιο αυτό δημιουργήθηκαν οι δύο βραχονησίδες της Ηρακλειάς, τα λεγόμενα Αβελονήσια.

Από την κορυφή του λόφου Πάπας μπορείς να θαυμάσεις την ακτογραμμή του νησιού αλλά και την πανδαισία των νησιών που το περιβάλλουν. Στην Αλιμιά, σε βάθος περίπου 7 μέτρων, βρίσκεται βυθισμένο γερμανικό υδροπλάνο, που είχε καταρριφθεί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Βίντεο: Runnismos Travel Guru