Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 09:16

Νάξος - Μοναδική ομορφιά στην καρδιά των Κυκλάδων (Βίντεο+φωτογραφίες)

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων βρίσκεται στην καρδιά του νησιωτικού συμπλέγματος και υπήρξε το κέντρο του αρχαϊκού κυκλαδικού πολιτισμού. Ιστορία, μυθολογία, εκπληκτικής ομορφιάς τοπία, υπέροχες παραλίες, φιλόξενοι άνθρωποι, όλα αυτά μαζί συνθέτουν το συναρπαστικό ψηφιδωτό ενός από τα ωραιότερα- αν όχι του ωραιότερου- νησιά του Αιγαίου.

Ο μύθος λέει πως ο Δίας μεγάλωσε στη Νάξο, κι έτσι το ψηλότερο βουνό του νησιού έχει το όνομά του: Ζευς ή για τους ντόπιους Ζας. Στη Νάξο εγκατέλειψε, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Θησέας την Αριάδνη. Εκεί την είδε ο Διόνυσος και την ερωτεύτηκε. Σύμφωνα με μία εκδοχή, το όνομα του νησιού φαίνεται να προέρχεται από τον Νάξο, τον ηγεμόνα των πρώτων αποίκων. Η ιστορία του νησιού έχει πολύ βαθιές ρίζες, καθώς φαίνεται πως κατοικείται αδιάκοπα τουλάχιστον από την 4η χιλιετία π.Χ. Από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού είναι οι κούροι, μισοτελειωμένα κολοσσιαία αγάλματα ανδρών, στις Μέλανες και στον Απόλλωνα.

Όσα κι αν διαβάσει κανείς για την ιστορία του νησιού, τίποτα δεν μπορεί πραγματικά να ανταποκριθεί στο συναίσθημα που προκαλεί η Νάξος στον επισκέπτη.

Το επιβλητικό καλωσόρισμα της Πορτάρας- η τεράστια πύλη στα ερείπια του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα- διαδέχονται οι βόλτες στα δρομάκια της Χώρας αλλά και η γνωριμία με τους εκπληκτικούς ορεινούς οικισμούς του νησιού, όπως η Απείρανθος και το Φιλώτι. Τα μπάνια στις φημισμένες παραλίες της Νάξου, όπως η Αγία Άννα, η Πλάκα, ο Άγιος Προκόπιος, η Μικρή Βίγλα- θα σας μείνουν αξέχαστα. Όπως και οι φιλόξενοι άνθρωποι του νησιού, που με τον φιλόξενο τρόπο τους σε κάνουν να αγαπήσεις κι εσύ τον τόπο τους σαν να ήταν δικός σου.

Βίντεο: Epic Drone Videos