Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 09:25

Σπήλαιο Κάψια - Κάθοδος στα σπλάχνα της γης (Φωτογραφίες)

Θησαυρός, που δεν αποτελείται από χρυσάφι αλλά από πέτρα. Πέτρα που ο χρόνος και το νερό δημιούργησε δίνοντάς της λάμψη και χρώμα.

Συναρπαστικό το ταξίδι κάτω από τη γη, απολαύστε το!

Η πύλη προς τον υπόγειο κόσμο μας οδηγεί στο Σπήλαιο Κάψια που έχει μήκος, σε ευθεία, 380 μέτρα. O διάκοσμος του αποτελεί ένα σπάνιο, μεγαλειώδες θέαμα συνδυασμού χρωμάτων, σχεδίων και φυσικών συμπλεγμάτων.

Βρίσκεται κάτω από το Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου, 15 χιλιόμετρα μακριά από την Τρίπολη και 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό Κάψια. Οι ειδικοί το έχουν κατατάξει στον κατάλογο των 10 πιο αξιόλογων σπηλαίων της ελληνικής επικράτειας.

Ανακαλύφθηκε το 1887 από το Γάλλο αρχαιολόγο Γουσταύο Φουζέρ, στα πλαίσια των ανασκαφών του στη Μαντινεία και εξερευνήθηκε το 1892.

Στο εσωτερικό του σπηλαίου υπάρχουν μικρά και μεγάλα δωμάτια, πολυδαίδαλοι διάδρομοι και μοναδικά συμπλέγματα από σταλακτίτες και σταλαγμίτες που ξεπερνούν κατά πολύ το ένα μέτρο.

Ανάμεσα στα ευρήματα του σπηλαίου συγκαταλέγονται ανθρώπινα οστά και κρανία καθώς και πήλινα καθημερινά σκεύη.

Το σπήλαιο λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 έως τις 15:00 (περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.spilaiokapsia.gr)

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δρακουλάκου